«Η επίθεση κατά της Συρίας είναι έγκλημα. Δηλώνω σαφώς ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο πρόεδρος της Γαλλίας και ο βρετανός πρωθυπουργός είναι εγκληματίες », δήλωσε ο Χομενεΐ σε ομιλία του, σύμφωνα με το λογαριασμό του στο Twitter.

«Δεν θα ωφεληθούν (από την επίθεση) καθώς πήγαν τα τελευταία χρόνια στο Ιράκ, τη Συρία και το Αφγανιστάν και διαπράττουν τέτοιου είδους εγκλήματα και δεν κέρδισαν οφέλη», δήλωσε ο Χαμενεΐ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί προειδοποίησε ότι η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας, μπορεί να οδηγήσει στην πρόκληση μεγαλύτερης καταστροφής στην Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν Tasmιn News.

«Τέτοιες επιθέσεις δεν θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα, αλλά προκαλούν μόνο περισσότερη καταστροφή. Οι Αμερικανοί -μέσω τέτοιων επιθέσεων- επιδιώκουν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στην περιοχή,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Ροχανί, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Ροχανί σημείωσε ότι η υποστήριξη του Ιράν προς τον Συριακό Πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ θα αυξηθεί.

«Το συριακό έθνος θα συνεχίσει να αντιστέκεται στην ξένη επίθεση … Το Ιράν βοήθησε και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα καταπιεσμένα έθνη στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο», ανέφερε η Ρουχάι.

Ο υπουργός Άμυνας του Ιράν, Χοσέιν Ντεχγκάν, δήλωσε: «Ο λαός της Συρίας σίγουρα θα απαντήσει σε αυτές τις επιθέσεις και οι λαοί θα πρέπει να καταδικάσουν αυτήν την επιθετικότητα», όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Fars.