Στην ανακοίνωσή της η οργάνωση αναφέρεται εκτενώς σε συγκεκριμένες διατάξεις του νέου νομοσχεδίου, οι οποίες υποστηρίζει ότι απειλούν να καταστρέψουν τον μοναδικό παράκτιο και παρόχθιο χώρο της Ελλάδας.
 
Από την πλευρά της η Θεοδότα Νάντσου, επικεφαλής περιβαλλοντικής πολιτικής του WWF Ελλάς, τονίζει σε δήλωσή της ότι «θεωρούμε απολύτως αδικαιολόγητη την καταιγιστική συρρίκνωση της νομοθεσίας προστασίας του φυσικού χώρου και των φυσικών πόρων, στο όνομα μιας χαώδους, μακροπρόθεσμα μη βιώσιμης και σαφώς αμφισβητήσιμης με οικονομικούς όρους ανάπτυξης.
 
Ειδικά στην εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, θα έπρεπε η πολιτική ηγεσία της χώρας να αντιμετωπίσει για ιστορικά πρώτη φορά την εθνική ανάγκη για βιώσιμο αναπτυξιακό σχεδιασμό, βασισμένο στη διατήρηση του φυσικού κεφαλαίου και την οικολογικά ορθή, κοινωνικά δίκαιη και νομικά ασφαλή τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.
 
Καλούμε τους βουλευτές να αναλάβουν διακομματική πρωτοβουλία, ώστε αυτό το αδιανόητα εγκληματικό για τον φυσικό μας πλούτο νομοσχέδιο του υπουργού Οικονομικών να μην κατατεθεί ποτέ στη Βουλή».