Αύριο αναμένεται να συνεχιστεί στη Βουλή η διαδικασία συζήτησης για τον Ποινικό Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ενώ η ψήφιση τους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή. Στην  Κοινοβουλευτική Επιτροπή σημειώθηκαν οι απουσίες της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ και του Κινήματος Αλλαγής, ενώ το Ποτάμι τήρησε θετική στάση απέναντι στο νομοσχέδιο.

Ο Μ. Καλογήρου απηύθυνε σήμερα έκκληση στα κόμματα να ξανασκεφτούν τη στάση τους και να προσέλθουν στην αυριανή συζήτηση που θα γίνει στην Ολομέλεια. Υπογράμμισε ότι οι Κώδικες είναι αποτέλεσμα μιας μακράς διαδρομής, δηλαδή, του έργου των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών που επεξεργάστηκαν τις μεταρρυθμίσεις, απέδωσε τη στάση της αντιπολίτευσης σε πολιτική σκοπιμότητα.

«Τα πάντα στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας, της ιδιοτέλειας, της επικοινωνίας. Να κερδίσει με κάθε τρόπο η επικοινωνία την πολιτική ουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά και εκτίμησε πως πολλοί από τους απόντες της σημερινής διαδικασίας, που δεν θέλουν να αναλάβουν τη «δημοκρατική ευθύνη» και να τοποθετηθούν για τους ποινικούς Κώδικες, θα μπορούν την επόμενη ημέρα της ψήφισης τους, να δημιουργήσουν όποιο παιχνίδι πολιτικής σκοπιμότητας τους εξυπηρετεί και να επικρίνουν τις μεταρρυθμίσεις.

Παράλληλα, δήλωσε ότι αυτές τις ημέρες «ζούμε ένα ακόμη προσβλητικό παιχνίδι», αναφορικά με την ανάδειξη της ηγεσίας της Δικαιοσύνης και την «απόλυτα συνταγματική διαδικασία» που ακολουθήθηκε. «Η καλύτερη απάντηση σε αυτά τα προσβλητικά πολιτικά παιχνίδια είναι η ανάληψη ευθύνης από την πλευρά της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων, δήλωσε πως θα πρέπει να τηρούνται τα όρια  «Δεν ξέρω αν επιτρέπεται σε μια Ένωση Εισαγγελέων να υποδεικνύει προς τη νομοθετική εξουσία τι να πράξει. Γιατί με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση δεν εκφράζονται μόνο κάποιοι προβληματισμοί. Μας καλεί και σας καλεί να αποσύρουμε τα νομοσχέδια».