Ομάδες κατοίκων εισέβαλαν στην αίθουσα που συνεδρίαζε το περιφερειακό συμβούλιο, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων. Μετά την ένταση που επικράτησε, και καθώς οι διαμαρτυρόμενοι αρνούνταν να αποχωρήσουν από την αίθουσα, η περιφερειακή αρχή προχώρησε στην επίσπευση της σχετικής διαδικασίας και στην ψήφιση της εισήγησης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, δήλωσε μετά στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως είτε να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις και να συνδράμουν στο πλαίσιο του νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), «είτε να γίνουν “βαρίδια” στη δύσκολη αυτή προσπάθεια, η οποία αποτελεί και τη μοναδική ευκαιρία για όλους και κυρίως για την Φυλή, που αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα».

Σε ανακοίνωση της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής», τονίζεται ότι «η παρέμβαση συλλογικοτήτων ενάντια στον νέο ΠΕΣΔΑ Φυλής, που ανέβηκαν στο προεδρείο, διέκοψε τη διαδικασία του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα ενέκρινε τον ΠΕΣΔΑ. Το προεδρείο διέκοψε τη διαδικασία, αντί να ανταποκριθεί στο αίτημα των κατοίκων, παίρνοντας πίσω αυτόν τον κατάπτυστο σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων που συνεχίζει το έργο Σγουρού».