Συνελήφθησαν συνολικά τρεις άντρες ηλικίας 46, 50 και 65 ετών, καθώς και ειδικός φρουρός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται υπαστυνόμος και άλλα δύο, άγνωστα μέχρι στιγμής, άτομα.

Όπως προέκυψε, η εγκληματική οργάνωση δρούσε τουλάχιστον από το 2014. Ηγετικό ρόλο είχε ο 50χρονος, ο οποίος καθοδηγούσε τα υπόλοιπα μέλη της στη διακίνηση των λαθραίων ποτών και συγκέντρωνε τα χρηματικά ποσά από τις πωλήσεις.

Επιπλέον, μαζί με έναν από τους δύο άγνωστους συνεργούς του κυκλώματος, ήταν οι υπεύθυνοι για τα ερωτικά ραντεβού των εκδιδομένων γυναικών, σε ξενοδοχεία της Αττικής και της Χαλκίδας.

Διαπιστώθηκε ότι ο 65χρονος συλληφθείς προγραμμάτιζε ερωτικά ραντεβού, έναντι αμοιβής, με αλλοδαπές γυναίκες που απασχολούσε στο μπαρ που διατηρεί στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, ενώ είχε ενεργό ρόλο στη διακίνηση λαθραίων ποτών, από κοινού με τον 50χρονο και τον 46χρονο.

Το κύκλωμα δρούσε υπό την ανοχή του συλληφθέντος ειδικού φρουρού, ο οποίος γνώριζε τις παράνομες δραστηριότητες του αρχηγού της οργάνωσης, ενώ σε τουλάχιστον μία περίπτωση μεσολάβησε για την αγοραπωλησία λαθραίων ποτών.

Επιπλέον, προέκυψε και η εμπλοκή υπαστυνόμου, ο οποίος υπηρετεί στην ίδια Υπηρεσία με τον ειδικό φρουρό, καθώς, πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν εκτελούσαν μαζί υπηρεσία, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον αρχηγό του κυκλώματος, για θέμα που είχε σχέση με τις παράνομες δραστηριότητές του.

Σε έρευνα στο σπίτι και τα αυτοκίνητα του 46χρονου, καθώς και σε φορτηγό που βρισκόταν έξω από την κατοικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις σφραγισμένες φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, 18 πλαστικά μπουκάλια με υγρό άγνωστης σύστασης, πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και ατζέντα με σημειώσεις που ανέγραφαν διάφορα ποτά, τις τιμές τους και τους παραλήπτες τους, δελτίο ταυτότητας του 46χρονου για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια, 12 συσκευές κινητών τηλεφώνων και 72 χάρτινα κιβώτια στα οποία αναγράφονταν επωνυμίες ποτών.

Σε έρευνα στο κατάστημα του 65χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 24 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών που δεν έφεραν τις σχετικές ενδείξεις για το νόμιμο της εισαγωγής και διάθεσής τους στην ελληνική επικράτεια, ενώ στο αυτοκίνητο του 31χρονου ειδικού φρουρού βρέθηκε και κατασχέθηκε σπρέι πιπεριού.

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορία, παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας και παράβαση του νόμου για τα όπλα.