«Το κόμμα μας έχει ξεκάθαρη ταυτότητα, είμαστε ένα μεγάλο κεντροδεξιό πολυσυλλεκτικό κόμμα. Τη μάχη των ιδεών την κερδίζεις με επιχειρήματα. Οταν βλέπεις την κατάσταση στη Βενεζουέλα σίγουρα κάνεις σκέψεις για την αριστερή διακυβέρνηση. Σε μια χώρα με τέτοιες πλουτοπαραγωγικές πηγές δεν δικαιολογείται να υπάρχει φτώχεια και πείνα. Οι προσωπικές απόψεις είναι σεβαστές. Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα ή μάλλον σ ένα μεγάλο καράβι» υπογράμμισε σε συνέντευξή της στο ρ/σ 247 η Ντόρα Μπακογιάννη, συμπληρώνοντας πως «αποχρώσεις και διαφορετικές απόψεις υπάρχουν σε ένα πολυσελλεκτικό δημοκρατικό κόμμα. Συζητιούνται όλα και αποφασίζει ο πρόεδρος της ΝΔ και η πλειοψηφία την τελική γραμμή. Δεν είμαστε στρατιώτες» υποστήριξε.
 
Η Ντ. Μπακογιάννη συμφώνησε με τις απόψεις του Αδ. Γεωργιάδης για την Αριστερά που έφερε «είτε αίμα, είτε φτώχεια», τηρόντας ωστόσο απόσταση από το «λεξιλόγιο» του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
 
«Οι ιδέες της Αριστεράς, ενώ είχαν τη σύμφωνη γνώμη του κόσμου, ότι θα είμαστε όλοι ίσιοι και θα υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, τελικά οδήγησαν σε αύξηση των ανισοτήτων. Οι φτωχοί και οι μεσαίοι έγιναν φτωχότεροι. Δεν θα χαρακτήριζα ιδέες της Αριστεράς ελαττωματικές ή προβληματικές. Δεν είναι λεξιλόγιο το οποίο θα χρησιμοποιούσα» υπογράμμισε. 
 
Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την τραγωδία στο Μάτι, υποστηρίζοντας πως «άφησε πολύ βαρύ στίγμα που πολύ δύσκολα θα μπορέσει η κυβέρνηση να αποτινάξει», κάνοντας λόγο για «αποκορύφωση της ανικανότητας» και  προσπάθεια εμπαιγμού της κοινής γνώμης», ενώ τόνισε ακόμη πως «δεν μπορεί να αναστραφεί η κατάσταση» με τον επικείμενο ανασχηματισμό.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως αναφορικά με τις κυβερνητικές διακηρύξεις για την αύξσηη του κατώτατου μισθού, η Ντ. Μπακογιάννη συμφώνησε αρχικά πως θα πρέπει να αυξηθεί, προχωρώντας όμως σε ρητορικά ερωτήματα όπως «θα αυξηθεί νομοθετικά; Με βάση τις δυνατότητες της οικονομίας; Θα μειωθούν οι εισφορές για να μειωθεί το κόστος για τον εργοδότη;». «Αυτό έχει σημασία» τόνισε.
 
Ακόμη, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τις δημόσιες επενδύσεις, δηλώνοντας πως «550 εκ θα πήγαιναν σε δημόσιες επενδύσεις. Αντ αυτού μένουν για το υπερπλεόνασμα για να μοιραστούν σε επιδόματα. Ψηφισαν δυο φορές τη μείωση συντάξεων και μετα λένε ψηφίσαμε και δεν θα εφαρμόσουμε».
 
Τέλος, αναφορικά με τις συνεργασίες της Νέας Δημοκρατίας, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς το Ποτάμι, σημειώνοντας πως «προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να συνεργαστούμε με το Ποτάμι, χρειαζόμαστε συνεργασία με όλες τις δυνάμεις που αντιμάχονται τις λογικές που μας οδήγησαν στην κρίση». Σε επίμονες ερωτήσεις για αντίστοιχο ενδεχόμενο με το ΚΙΝΑΛ, η Ντ. Μπακογιάννη απέφυγε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα, αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο.