Ο Γ. Σούκουρης καλείται σε ανωμοτί κατάθεση, μετά τις καταγγελίες της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου ότι της πρότεινε χρηματικό ποσό, προκειμένου να διαφοροποιηθεί από το κόμμα της και να ψηφίσει για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από τη Βουλή.
 
Ο εισαγγελικός λειτουργός που ερευνά τις καταγγελίες Ξουλίδου, φέρεται να σχημάτισε την άποψη πως από τα στοιχεία που του προσκόμισε την Πέμπτη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος, κατά την κατάθεσή του, προκύπτουν ενδείξεις για την εμπλοκή του κ. Σούκουρη που πρέπει να αξιολογηθούν.
 
Ο Π. Καμμένος φέρεται μεταξύ άλλων στοιχείων να προσκόμισε στον εισαγγελέα και βίντεο που, σύμφωνα με πληροφορίες, καταδεικνύει πιο στενή σχέση του υπόπτου με τη ΝΔ.
 
Η κ. Ξουλίδου έχει υποστηρίξει ότι ο κληθείς ως ύποπτος Γιώργος Σούκουρης της πρότεινε 2 με 3 εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι είχε υπονοήσει χρηματισμό του, ανεξάρτητου, πλέον, συνάδελφού της Π. Μελά.
 
Ο ίδιος ο Π. Μελάς, που κλήθηκε και κατέθεσε στον εισαγγελέα, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για το θέμα, χαρακτηρίζοντας συκοφαντικά και ψευδή τα όσα ειπώθηκαν για  αυτόν.
 
Ο κληθείς ως ύποπτος διαψεύδει την κ. Ξουλίδου, υποστηρίζοντας πως όποια επαφή είχε με στελέχη της ΝΔ αφορούσε ζητήματα των Βορειοηπειρωτών.