Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης θα αποτελέσουν όσα ισχυρίζεται η ΕΜΜΑ DELTA, πλειοδότρια εταιρεία για την απόκτηση του μετοχικού πακέτου του ΟΠΑΠ, η οποία με σειρά εξωδίκων αλλά και με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε, καταγγέλλει ως μη επωφελείς για τον ΟΠΑΠ τους όρους για την παραχώρηση των λαχείων.

Βάσει του υλικού που προσκόμισε η εταιρεία, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου (προς την οποία διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο ο φάκελος της υπόθεσης), έδωσε εντολή στον κ. Τζώνη να μελετήσει τα στοιχεία προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα καταγγελιών, που θέτουν δύο θέματα:

Α) Στη διοίκηση και λειτουργία της εταιρείας συμμετέχουν τέσσερις εταιρίες, οι ΟΠΑΠ, ΙΝΤΡΑΛΟΤ, Scientific Games και LOTTOMATICA. Σύμφωνα με τη διακήρυξη της σύμβασης σε αυτό το σχήμα κυρίαρχο ρόλο έπρεπε να έχει ο ΟΠΑΠ, κάτι που -σύμφωνα με τις καταγγελίες- δεν συμβαίνει, καθώς παρόλο που ο ΟΠΑΠ έχει 7 εκπροσώπους στο ΔΣ και 4 οι άλλες εταιρείες, για κρίσιμα ζητήματα απαιτείται πλειοψηφία 8 μελών.

Β) Η σύμβαση για την προμήθεια των κρατικών λαχείων προς τους μετόχους Intralot- Scientific Games προβλέπει ποσοστό 3,3% επί των εισπράξεων, το οποίο η καταγγέλλουσα εταιρεία θεωρεί πολύ υψηλό, καθώς θεωρείται αρκετά υψηλότερο από τα κρατούντα στη διεθνή αγορά.

Σε περίπτωση που από την εισαγγελική έρευνα προκύψουν τυχόν ευθύνες κρατικών αξιωματούχων, η υπόθεση θα κοινοποιηθεί και στην αρμόδια για θέματα διαφθοράς εισαγγελέα.