Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, διώξεις σε βαθμό κακουργήματος εναντίον ενός διαδηλωτή και σε βαθμό πλημμελήματος εναντίον 13 ακόμη άσκησε ο Εισαγγελέας Βόλου για τα επεισόδια του Σαββάτου 13 Ιουνίου 2020, έξω από την ΑΓΕΤ, όπου είχε καταλήξει πορεία διαμαρτυρίας κατά της καύσης σκουπιδιών και της κατασκευής εργοστασίου παραγωγής εναλλακτικών καυσίμων στον Δήμο Βόλου.

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους 13 είναι ο Βασίλης Μάγγος ο οποίος πέθανε ένα μήνα αφού είχε καταγγείλει τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της μεγάλης διαμαρτυρίας κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ – Lafarge, όταν η αστυνομία είχε εξαπολύσει όργιο καταστολής κατά των διαμαρτυρόμενων πολιτών. Τον ξυλοδαρμό του είχε καταγγείλει ακόμα ο πατέρας του νεαρού.

Βέβαια το δημοσίευμα του taxydromos.gr, δεν αναφέρεται στο όνομα του Μάγγου αλλά τον φωτογραφίζει με έναν ιδιαίτερα προβληματικό τρόπο: «(ανάμεσά τους ένα νεαρής ηλικίας άτομο δεν είναι πλέον εν ζωή)».

Τότε τον Ιούνιο του 2020, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν ακόμα ένα όργιο αστυνομικής καταστολής, αυτήν τη φορά στον Βόλο, εναντίον πολιτών που διαμαρτύρονταν ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ – Lafarge.

Τότε από πλήθος μαρτυριών, φωτογραφιών και βίντεο, αποδείχθηκε ότι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν αναίτια στην ειρηνική διαδήλωση, ξυλοκοπώντας και τραυματίζοντας ακόμα και περαστικό, ενώ προχώρησαν σε τυχαίες συλλήψεις και οι επιθέσεις τους συνεχίστηκαν τόσο κοντά στο Νοσοκομείο Βόλου, όσο και έξω από το Τμήμα.

Δείτε εδώ σειρά βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το TPP:

Χημικά, αστυνομική αυθαιρεσία και καύση σκουπιδιών: Ο Βόλος δεν μπορεί να αναπνεύσει

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο του Βόλου, οι κατηγορούμενοι θα κληθούν να καταθέσουν ενώπιον του Ανακριτή Βόλου, ενώ το δημοσίευμα βάζει στο κάδρο τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών – μεταξύ τους ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Μιλτιάδης Αλεξάκης- αλλά και ενός ακόμη ελαφρύτερα, καθώς και αρκετών διαδηλωτών.

Άξιο σημασίας είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές ταυτοποίησαν τους 14 «μέσα από τα ρούχα, τη σωματική διάπλαση και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά».

Ο ένας διαδηλωτής διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή εκρηκτικών υλών κατά τη διατάραξη κοινής ειρήνης.

Οι υπόλοιποι 12 διώκονται για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα και κατά περίπτωση για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, παράνομης οπλοφορίας, παράνομης οπλοχρησίας και πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Μαρτίου 2021, έπρεπε να προηγηθεί προσωπική επιστολή του πατέρα του Βασίλη Μάγγου, Γιάννη, προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με την οποία ζητούσε να αναφερθεί στην περίπτωση του γιου του κατά την τότε συζήτηση στη Βουλή για την αστυνομική βία, ώστε να βγάλει ανακοίνωση η αστυνομία για την υπόθεση και την ΕΔΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) ολοκληρώθηκε στις 23/2 και στη συνέχεια διαβιβάστηκε στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και στον Συνήγορο του Πολίτη.

Μετά και την επιστολή στον Τσίπρα, η ΕΛΑΣ θυμήθηκε να ενημερώσει για την ΕΔΕ του ξυλοδαρμού Μάγγου

Στην επιστολή του μεταξύ άλλων ο πατέρας του Μάγγου αναφέρει ότι δεν είχε καμία ενημέρωση από την αστυνομία σχετικά με το πόρισμα της ΕΔΕ αναφορικά με την υπόθεση του γιου του. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Αυγή», αν και δεν αναφέρει κάτι η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους 7 αστυνομικούς στους οποίους αφορούσε η ΕΔΕ, οι τρεις παραπέμπονται σε αργία με το ερώτημα της απόλυσης, ενώ για τους υπόλοιπους 4 η υπόθεση παραπέμπεται στο αρχείο.

Κατηγορούμενος μετά τον θάνατό του ο Βασίλης Μάγγος, άγριος ξυλοδαρμός για «υπόνοιες»