Επίθεση εξαπέλυσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ και στη λαϊκή του Κάτω Χαλανδρίου, λίγη ώρα πριν πνίξουν στην καταστολή τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κρατούμενο απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, όπου εισέβαλαν ακόμα και με μηχανές στον χώρο της λαϊκής, προχωρώντας σε τουλάχιστον τρεις προσαγωγές.

Στο σημείο είχε βρεθεί μικρή ομάδα ατόμων με δύο πανό αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και με φυλλάδια για την 58η ημέρα απεργίας πείνας, με τους αστυνομικούς να εισβάλουν μέσα στη λαϊκή, τρομοκρατώντας τον κόσμο που βρισκόταν εκεί, και διαλύοντας την παρέμβαση.

Από το μένος των αστυνομικών που δεν κατάφεραν να προσαγάγουν όσους κρατούσαν τα πανό δε γλίτωσαν περίοικοι που βρίσκονταν εκεί για να ψωνίσουν, όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν στην προσαγωγή μίας γυναίκας. Στο βίντεο, περισσότεροι από πέντε άνδρες της αστυνομίας της επιτίθενται, με τη γυναίκα να ουρλιάζει τρομοκρατημένη. Επίσης όπως ακούγεται στο βίντεο, πλήθος κόσμου που βρίσκεται στο σημείο και δεν έχει σχέση με την παρέμβαση αποδοκιμάζει έντονα τους αστυνομικούς, με χαρακτηριστική την αναφορά «ούτε να καταναλώσουμε με την ησυχία μας δεν μας αφήνετε».