Φίλια πυρά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή του στον αριθμό μελών του νέου κυβερνητικού σχήματος εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος σε ανάρτησή του στο twitter, επέκρινε το νέο και διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.

Νέο κυβερνητικό σχήμα με τα μάτια στραμμένα εντός της ΝΔ και «αναβάθμιση» Βορίδη – Χατζηδάκη

Όπως έγραψε ο ευρωβουλευτής αναφερόμενος στις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για «μικρό και ευέλικτο» κυβερνητικό σχήμα, με μειωμένο αριθμό μελών, «57 μέλη έχει το νέο υπουργικό σχήμα. Πρόκειται για ρεκόρ. Δεν είναι αυτό που λέμε..μικρό και ευέλικτο σχήμα».

Ακόμα σε επόμενη ανάρτησή του πρόσθεσε ότι «από το υπουργικό συμβούλιο με 40 μέλη επί Σαμαρά, περάσαμε στα 50-53 επί Τσίπρα και σήμερα ανεβήκαμε στα 57. Επιβάλλεται μια σύγκριση με το υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας η της Γερμανίας, σημείωσε.

Πράγματι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «μικρό και ευέλικτο σχήμα», μάλιστα αποστρεφόταν και την ένταξη σε αυτό αναπληρωτών υπουργών, ενώ σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως «οι αναπληρωτές υπουργοί είναι μια θέση που δεν κατάλαβα ποτέ». Παρ’ όλα αυτά το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει και 5 αναπληρωτές υπουργούς.

 

Μιλώντας δε, σε τηλεοπτική εκπομπή στο Kontra, ο Γιώργος Κύρτσος χαρακτήρισε το μεγάλο κυβερνητικό σχήμα «απαξίωση του αξιώματος», προσθέτοντας ότι «δεν μπορείς να έχεις τόσους υπουργούς γιατί το πράγμα χάνει το νόημά του».

Σε σχέση με το γιατί ο Κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος, ο ευρωβουλευτής έδωσε τη δική του εξήγηση λέγοντας ότι «πρέπει η κυβερνητική ηγεσία να έχει ένα άγχος ότι πρέπει να γίνουν διάφορα πράγματα γρήγορα και αποτελεσματικά, εκτιμώ ότι δεν εμπιστεύεται τη δημόσια διοίκηση ή δεν μπορεί να την αναδιοργανώσει, επομένως πάει στις γνωστές συνταγές, που είναι μια πρωθυπουργική εξουσία που από κυβέρνηση σε κυβέρνηση γίνεται ισχυρότερη και σε ένα υπουργικό σχήμα που μεγαλώνει από κυβέρνηση σε κυβέρνηση», είπε και συμπλήρωσε ότι «κατά την άποψή μου έτσι δεν μπορεί να γίνει δουλειά θα υπάρξει σύγχυση αρμοδιοτήτων και θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο».