Το Νοέμβριο του 2010 ο Feyyaz συνελήφθη για υποκίνηση διαδήλωσης, φυλακίζεται σε κελί τύπου F και βασανίζεται επί 45 μέρες μέχρι να αφεθεί ελεύθερος. Την άνοιξη του 2014 καταδικάζεται σε 9 χρόνια φυλακή για την ίδια υπόθεση, αναγκάζεται να διακόψει τις σπουδές του και να ζει κρυμμένος σε σπίτια φίλων. Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος φοβήθηκε για τη ζωή του και αποφάσισε να εγκαταλείψει την Τουρκία.
 
Ο 30χρονος άνδρας συνελήφθη στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2016 σε δουλεμπορικό σκάφος μαζί με άλλους περίπου 120 πρόσφυγες, ύστερα από μηχανικό πρόβλημα που προέκυψε στα ανοιχτά της Μήλου. Από τότε κρατείται στις φυλακές της Χίου.
 
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε στην Τουρκία μοναδικό «επιβαρυντικό» στοιχείο ήταν η κατάθεση ενός φυλακισμένου 15χρονου, ο οποίος βλέποντας κάποιες φωτογραφίες κατονόμασε στους αστυνομικούς τον Feyyaz ως υποκινητή μικρής διαδήλωσης 10-15 ατόμων στη Σμύρνη το 2010. 
 
Την υπεράσπισή του έχει αναλάβει η ομάδα «Υποστήριξη προσφύγων στο Αιγαίο-Pro Asyl» σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες.
 
Διαβάστε εδώ την επιστολή του Feyyaz στην «Εφ.Συν.».