X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Εκδικητικός αποκλεισμός μαθητών από την τηλεκπαίδευση: Tο σχέδιο Κεραμέως για τις καταλήψεις

Έπειτα από τις χθεσινές ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας για υποχρεωτική εξ αποστάσεως τηλεκπαίδευση και μαθήματα τις αργίες και τα Σάββατα ως απάντηση στους μαθητές που διαμαρτύρονται ζητώντας τα αυτονόητα μέτρα προστασίας τους στο σχολείο, οι νέες δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως φωτογραφίζουν ευθέως τους μαθητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις, λέγοντας πως αυτοί «δεν μπορούν να μπουν στην τηλεκπαίδευση» και ότι θα παίρνουν απουσία.
George Vitsaras / SOOC
|

Σκληραίνει με νέες δηλώσεις τη στάση της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κέραμέως, με αφορμή το κύμα των μαθητικών καταλήψεων που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα λόγω της έλλειψης μέτρων κατά του κορονοϊού στα σχολεία. Η υπουργός σε σημερινές της δηλώσεις φωτογράφησε τους μαθητές που συμμετέχουν στην κατάληψη, λέγοντας πως αυτοί «δεν μπορούν να μπουν στην τηλεκπαίδευση», ενώ ευθύς αμέσως ανακοίνωσε ότι όποιος δεν δίνει το παρών θα παίρνει απουσία, που θα προσμετράται και στη «διαγωγή».

Συγκεκριμένα, είπε ότι «έχει βγει σχετική υπουργική απόφαση. Άμα κάποιος παρεμποδίζει το να γίνεται μάθημα σε σχολείο δεν μπορεί ταυτόχρονα να μπαίνει στην τηλεκπαίδευση». Δεν παρέλειψε όμως να προβεί και σε μια ακόμη πιο αμφιλεγόμενη δήλωση ότι «ο κάθε διευθυντής έχει εικόνα των μαθητών που συμμετέχουν(στις καταλήψεις), που παρεμποδίζουν τη διδασκαλία διά ζώσης».

Επιπλέον, στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα MEGA» η Κεραμέως σε πρώτο χρόνο σχολίασε οτι κατανοεί τους προβληματισμούς των μαθητών και πως είναι ανοιχτή σε συζητήσεις, θέτοντας ωστόσο ως προϋπόθεση ότι οι ενδεχόμενες συζητήσεις πρέπει να γίνουν με ανοιχτά τα σχολεία. «Κατανοώ τους προβληματισμούς αλλά ο διάλογος δεν μπορεί παρά αν γίνεται με ανοιχτά σχολεία» είπε.

«Εμείς θέλουμε τα σχολεία μας ανοιχτά και ασφαλή»: Οι μαθητές απαντούν στην Κεραμέως

«Κανείς, και πόσο μάλλον μια μειοψηφία, δεν μπορεί να παρεμποδίσει το δικαίωμα στην εκπαίδευση για τους άλλους. Δεν νοείται κανείς να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, η υπουργός ανέφερε ότι από την Πέμπτη είναι θα είναι υποχρεωτική η εξ’ αποστάσεως τηλεκπαίδευση για τους μαθητές των οποίων τα σχολεία τελούν υπό κατάληψη, περιγράφοντας εν συνεχεία ότι θα υπάρξουν απουσίες αν δεν δίνει κάποιος μαθητής/τρια το παρών.

«Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: όταν κανείς μπαίνει στο μάθημα της ψηφιακής τάξης, ο εκπαιδευτικός κάνει αποδεκτά τα παιδιά να μπουν μέσα Εκεί λοιπόν είναι σαφές, κάποιος ο οποίος κάνει κατάληψη δεν μπορεί ταυτόχρονα να μπει στην ψηφιακή τάξη», τόνισε η υπουργός.

Αναφορικά με τις ώρες που χάθηκαν, επανέλαβε πως όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων. Ο διευθυντής, σύμφωνα με την οδηγία του υπουργείου Παιδείας, καταρτίζει πλήρες ωρολόγιο, εξ’ αποστάσεως πρόγραμμα, στο οποία γράφει όλους τους μαθητές στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Η Κεραμέως κωφεύει απέναντι στα δίκαια αιτήματα των μαθητών και τους τιμωρεί

Αναφερόμενη στα κρούσματα στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι αυτά κινούνται στο 0,01%, ενώ σχετικά με τα αιτήματα των μαθητών για νέες αίθουσες και μείωση των μαθητών ανά τάξη απάντησε πως είναι το 3% των τμημάτων της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη αιθουσών λέγοντας ότι δεν υπάρχουν ελεύθερες αίθουσες προκειμένου να μεταφερθούν τμήματα.

Παρά τις καταγγελίες για υποστελέχωση σχολικών μονάδων, η Κεραμέως σημείωσε ότι «οι προσλήψεις έγιναν νωρίτερα από όλες τις προηγούμενες χρονιές», και στάθηκε στο ότι τα κενά αφορούν εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ενώ αναμένεται να αναπληρωθούν σε σύντομα χρονικό διάστημα. Τέλος, για τους υπαλλήλους καθαριότητας, η υπουργός σημείωσε ότι έχουν δοθεί λεφτά στους δήμους προκειμένου να προσληφθούν νέοι υπάλληλοι και «να καλύπτονται οι ενισχυμένες ανάγκες καθαρισμού».

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να κλιμακώνει τη στοχοποίηση των μαθητών»

«Σήμερα έγιναν δηλώσεις από βουλευτές της κυβέρνησης, στις οποίες ζητούν να σταλεί λογαριασμός των όποιων φθορών έχουν γίνει στις οικογένειες των μαθητών που συμμετέχουν στις καταλήψεις παλεύοντας για την υγεία τους» σχολίασε ο Αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

«Δεν μας ενημέρωσαν όμως σε ποιους θα πάει ο λογαριασμός για τον μεγάλο περίπατο, για τις μάσκες – παραπέντε, τα ημερολόγια και τις πολυθρόνες της Περιφέρειας Αττικής, τα φουλάρια της Περιφερειάρχη Ιονίου, αλλά και τα κρεβάτια και τις μπανιέρες στα Υπουργεία.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να κλιμακώνει τη στοχοποίηση των μαθητών αρνούμενη να δώσει μια πραγματική λύση στα προβλήματά τους, μένοντας συνεπής στο μοτίβο της να απαξιώνει όσους δεν συμφωνούν με την πολιτική της και αντιδρούν με κινητοποιήσεις» καταλήγει.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις