Στην ανακοίνωση-πρόσκληση στην εκδήλωση, αναφέρεται: «Τίποτα και ποτέ δεν χαρίστηκε σε κανέναν, πόσο μάλλον στους κρατούμενους και τις κρατούμενες. Εξέγερση, στάση, αποχή συσσιτίου, αποχή από τα μεροκάματα, απεργία πείνας… Όλα κατακτήθηκαν με αγώνες, με μοναδικό όπλο το σώμα τους και ασπίδα το κίνημα αλληλεγγύης.

Οι αγώνες των «μέσα» ήταν πάντα αλληλένδετοι με τους αγώνες των «έξω». Πώς οργανώνεται ένας αγώνας; Ποια η θέση του κινήματος αλληλεγγύης στους αγώνες των κρατουμένων; Γιατί έχουν καμφθεί οι κινητοποιήσεις; Γιατί δεν υπάρχει καλύτερος συντονισμός μεταξύ αλληλέγγυων;

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ «Βροχοποιοί» σας καλούμε να συζητήσουμε για τους αγώνες των «μέσα» με τους «έξω», για την ανάγκη ύπαρξης ενός πολύμορφου και πολυτασικού κινήματος αλληλεγγύης, αλλά και την ανάγκη κοινών αγώνων των κρατουμένων, πάνω σε διαχρονικά και νέα αιτήματα που πρέπει να συζητηθούν και να συνδιαμορφωθούν.

Την κουβέντα θα ανοίξουν πρώην κρατούμενοι και κρατούμενες, οι οποίοι θα περιγράψουν τις κινητοποιήσεις που εκείνοι έζησαν για να δώσουν ερεθίσματα για μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα, αλλά και κάθε άτομο είτε από την πλευρά των «μέσα», είτε από την πλευρά των «έξω» σε μια πρώτη συζήτηση για τις νέες ανάγκες του κινήματος, κάνοντας έναν απολογισμό, αλλά και θέτοντας τις βάσεις για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν».