Η πλειοψηφία του ΔΣ του οργανισμού ψήφισε να δοθεί στον εκδότη, το επικουρικό και η σύνταξή του. Στην απόφαση διαφώνησαν μόνο δύο μέλη του ΔΣ, ο Σίμος Καταϊφτσής και η Πόπη Χριστοδουλίδου  επισημαίνοντας το γεγονός πως ο εν λόγω μέτοχος εκδοτικής εταιρείας χρωστάει μισθούς στο προσωπικό του αλλά και 4,7 εκατ. ευρώ στον ίδιο τον ΕΔΟΕΑΠ. 
 
Τα άλλα μέλη του ΔΣ ωστόσο ενέκριναν τη χορήγηση του εφάπαξ και της επικουρικής σύνταξης στον εκδότη, μέλος ΔΣ πτωχευμένης εφημερίδας, επειδή τους έκανε μήνυση με την κατηγορία για «υπεξαίρεση» της σύνταξής του. 
 
Η μήνυση είχε κατατεθεί επειδή η τότε διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, επί προεδρίας Πάνου Σόμπολου, αποφάσισε πως δεν θα χορηγήσει το εφάπαξ και τη σύνταξη σε εκδότες οι οποίοι χρωστούσαν στους εργαζομένους τους αλλά και στον ΕΔΟΕΑΠ, καθώς παρακρατούσαν τις εισφορές του 3% από τους εργαζομένους τους. Και ενώ οι τρεις από τους τέσσερις εκδότες δεν αντέδρασαν, ο ένας κατέθεσε μήνυση κατά όλων των διοικήσεων του ΕΔΟΕΑΠ από το 2011 και μετά, την οποία ενεργοποίησε πριν από δέκα μέρες.