Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, το νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού μετατρέπεται άμεσα σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά κορονοϊού, υπό την ασφυκτική πίεση που υφίσταται στο σύστημα υγείας. Όπως αναφέρεται, αυτό συμβαίνει καθώς τα νοσοκομεία βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό.

Νωρίτερα, ο διευθυντής του Ακτινολογικού στο Γ. Γεννηματάς, Σπύρος Αντωνόπουλος, περιέγραψε τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νοσοκομεία, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως «δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ και καμία απλή κλίνη Covid στο Γεννηματάς. Αντίθετα, υπάρχουν 8 – 10 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ κι αναμένουμε να αδειάσουν κρεβάτια για να τους βάλουμε».

Μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ΟPEN, o Σπύρος Αντωνόπουλος περιέγραψε την χθεσινή εφημερία επισημαίνοντας ότι σε ένα από τα κεντρικά νοσοκομεία της Αττικής κατά του κορονοϊού. «Βρισκόμαστε σε συνθήκες πολέμου» σχολίασε και αναφέρθηκε στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν οι γιατροί της Αττικής τις τελευταίες ημέρες τους έχουν φτάσει στο σημείο να διαλέγουν ποιος ασθενείς θα εισαχθεί σε ΜΕΘ και ποιος θα μπει σε αναμονή.

Σημειώνεται ακόμη πως την Τετάρτη αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων για την Παρασκευή, οπότε και αναμένεται να εξεταστούν όλα τα πιθανά σενάρια και να ανακοινωθούν οι όποιες αποφάσεις. Οι πιθανότητες για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που μέχρι και εχθές κυκλοφορούσαν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από κυβερνητικές διαρροές, φαίνεται πως σταδιακά μειώνονται, καθώς όπως αποκαλύπτουν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών, το τρίτο κύμα του ιού στη χώρα βρίσκεται κοντά στην κορύφωσή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με διαρροές που έχει από το πρωί φροντίσει να διοχετεύσει το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα ο Βασίλης Κικίλιας αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσει για «ενίσχυση του ΕΣΥ με ιδιωτικές κλινικές», δίχως να γίνει γνωστό κάτι παραπάνω.