Η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» δημιουργήθηκε το 2011 από τον Κώστα Πολυχρονόπουλο, ο οποίος είναι και ο ίδιος άνεργος από το 2009. Με μία ομάδα εθελοντών ετοιμάζει φαγητό και το μοιράζει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη κάθε μέρα σε μια διαφορετική γωνιά της πόλης. Λόγω οικονομικών δυσχερειών, όμως, «Ο Άλλος Άνθρωπος» ζητά σημερα τη δική μας βοήθεια για να σώσει το σπίτι αλληλεγγύης που στηρίζει χιλιάδες οικογένειες, με καταλυτική ημερομηνία την 15η Δεκεμβρίου, ημέρα όπου πρέπει να παραδοθεί το σπίτι στον ιδιοκτήτη του.

Όλη η ανακοίνωση-έκκληση της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» Δωρεάν Φαγητό για Όλους (και οι τραπεζικοί λογαριασμοί για βοήθεια στο τέλος):


ΟΛΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ

Όπως έχω πει από την πρώτη ήμερα που ξεκινήσαμε την ιδέα της Κοινωνικής Κουζίνας Ο Άλλος Άνθρωπος, ότι οι δράσεις θα συνεχίζονται όσο το στηρίζουμε μόνο οι άνθρωποι. Πιστός σε αυτή την ιδέα και απόφασή μας, είμαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω το σταμάτημα των δράσεων που αφορούν το Κοινωνικό Σπίτι Του Άλλου Ανθρώπου, καθώς τα έξοδα κάθε μέρα είναι και πιο πολλά και καταλαβαίνοντας το πρόβλημα θα σταματήσουμε τις δράσεις του σπιτιού αλλά και το ίδιο το σπίτι.

Σε αυτά τα 4 γεμάτα χρόνια στο σπίτι του Άλλου Ανθρώπου, το όποιο το πληρώσατε όλοι εσείς από το υστέρημα ή το περίσσευμα σας, έχουμε καταφέρει να περάσουν από το σπίτι πάνω από 10.000 (δέκα χιλιάδες) άνθρωποι να πιουν τον καφέ τους, να φάνε το πρωινό τους, να κάνουν μπάνιο, να πλύνουν τα ρούχα τους να μοιράσουμε σε πάνω από 6.000 (έξι χιλιάδες) οικογένειες τρόφιμα για όλο τον μήνα, να δώσουμε σε 300 παιδιά κάθε χρόνο ΌΛΑ τα σχολικά που χρειάζονται για να πάνε στο σχολειό τους, από τη τσάντα έως το μολυβί και την ξύστρα, κάθε 2 φορές την εβδομάδα σε παιδιά να κάνουμε βοηθητική διδασκαλία, να δημιουργηθεί θεατρική ομάδα αλλά και να μαγειρεύουμε 3.000 μερίδες σχεδόν κάθε μέρα την περίοδο της προσφυγικής κρίσης (2015 έως και 2016).

Ο νέος λογαριασμός του νερού είναι 1380 ευρώ, το ενοίκιο που χρωστάμε είναι για 3 μήνες (1500) το χρέος στο τουριστικό πρακτορείο για τα εισιτήρια στη Μυτιλήνη είναι 863 ευρώ, τα δανεικά είναι 2460 ευρώ και οι μέρες συνεχίζουν να τρέχουν καθώς και τα έξοδα. Δεν υπάρχει λόγος απογοήτευσης αλλά μόνο περηφάνιας για όλους εσάς που σε αυτά τα 4 χρόνια έχουμε καταφέρει να κάνουμε όλα αυτά μόνο με τις δικές μας δυνάμεις. Σας ευχαριστώ από καρδιάς και η δράση της Κοινωνικής Κουζίνας Ο Άλλος Άνθρωπος θα συνεχιστεί με τα μαγειρέματα στον δρόμο σε πείσμα όλων όσων πολεμάνε αυτή την ιδέα βάζοντας το οικονομικό πάνω από τη δράση και την ιδέα της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Η κΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Η 15η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ιδιοκτήτη του.

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 084/609402-35

και

IBAN GR7801100840000008460940235 Παναγούλα Πολυχρονοπούλου του Μιχαήλ

SWIFT / BIC: ETHNGRAA.

Paypal Account: https://www.paypal.me/oallosanthropos