Όπως αναφέρει το offsite, η παρέμβαση Ζελένσκι στην Κύπρο είχε «περίεργη κατάληξη είχε η ζωντανή παρέμβαση του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελέσνκι, ο οποίος αφού απευθύνθηκε στην Ολομέλεια, ακολούθως έκλεισε η σύνδεση την ώρα που τον λόγο είχε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, με αποτέλεσμα η ειδική συνεδρία του Σώματος να ολοκληρωθεί χωρίς καν οι βουλευτές να προλάβουν να χειροκροτήσουν – όπως ήταν προγραμματισμένο και όπως έγινε σε όλα τα Κοινοβούλια – τον Ουκρανό Πρόεδρο».

Το δημοσίευμα, προσθέτει πως «η σύνδεση από πλευράς Ζελέσνκι, διακόπηκε μόλις η Αννίτα Δημητρίου αναφέρθηκε σε Τουρκία και σε αναχρονιστικό σύστημα εγγυήσεων, σε Εγγυήτριες Δυνάμεις και εισβολη, με την ίδια να συνεχίζει την τοποθέτηση της, λέγοντας μάλιστα «και ελπίζω να μας ακούτε ακόμη».

Το απόσπασμα μετά το 23:00

Η ουκρανική πλευρά απάντησε μέσω διπλωματικών πηγών, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για «τεχνικό πρόβλημα». Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της Ουκρανίας ο κ. Ζελένσκι θα τοποθετηθεί γραπτώς και θα αποστείλει τις θέσεις του στη Λευκωσία, ενώ διπλωματικές πηγές στο Κίεβο ανέφεραν πως η Ουκρανία έχει στηρίξει και έχει υιοθετήσει όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για το Κυπριακό και, ως εκ τούτου, δεν τίθεται θέμα μη αναγνώρισης των όσων έχει βιώσει η Κύπρος από την τουρκική εισβολή.

Mετά το τέλος της ομιλίας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με το sigmalive, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας στην ομιλία του δεν καταδίκασε την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε:

«Δεν είναι αυτό το οποίο περιμέναμε σήμερα. Βεβαίως και αυτό θα έπρεπε να γίνει, θέλω να είμαι ευθύς και κατηγορηματικός, (όμως) αυτό που σήμερα αναμέναμε είναι να ακούσουμε αυτά που υποφέρει ο ουκρανικός λαός τώρα, αλλά τα ίδια που είχαμε υποφέρει το 1974.

Μας ενοχλεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε η οποιαδήποτε αναφορά. Οι αρχές δικαίου δεν διακρίνουν μεταξύ κρατών και να παραβιάζονται τα δικαιώματα των μεν αλλά να αγνοούνται τα δικαιώματα των άλλων.Αυτό που εμείς πράξαμε είναι το προς την διεθνή νομιμότητα καθήκον μας. Αν υπάρχουν άλλοι με ελαστικότερες συνειδήσεις ή που μπορεί να ανεχθούν ανάλογες πράξεις αρκεί να μην επηρεάζονται οι ίδιοι, αυτό είναι παντελώς ξένο προς τις αρχές που διέπει μια ευρωπαϊκή χώρα και ιδιαίτερα μια χώρα που βίωσε και βιώνει ακόμα μέχρι και σήμερα τα δεινά μιας εισβολής που στήθηκε ή αιτιολογήθηκε πάνω στα ίδια ακριβώς επιχειρήματα και πάνω στα ίδια, δυστυχώς, ανύπαρκτα γεγονότα».