Μόλις 300 πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία μπόρεσαν να περάσουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ κατά την διάρκεια του Σαββάτου, πριν κλείσει ξανά η ουδέτερη ζώνη στην Ειδομένη. Τα σύνορα παρέμειναν ανοιχτά από τις 16:00 ως τις 20:00 του Σαββάτου. Πλέον μετά και  το νέο μπλοκάρισμα της διέλευσης, στον καταυλισμό της Ειδομένης βρίσκονται περίπου 6.500 πρόσφυγες, ενώ άλλοι 400 είναι στο βενζινάδικο στο ύψος του Πολύκαστρου.  


Την ίδια ώρα στα νησιά του Αιγαίου, βρίσκονται 3.150 πρόσφυγες.  Στη Λέσβο,  2.500 πρόσφυγες έχουν  ταυτοποιηθεί και περιμένουν το πλοίο για να αναχωρήσουν προς τον Πειραιά και την Καβάλα. Μέχρι τότε, παραμένουν στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας και στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ. Στην Χίο, στο κέντρο φιλοξενίας της ΒΙΑΛ βρίσκονται 650 πρόσφυγες . Σύμφωνα με τις αρχές, το Σάββατο στη Λέσβο έφθασαν 900 άνθρωποι και αντίστοιχα στη Χίο πέρασαν 300.

Στην Καβάλα, σους 1.500 έφτασε ο συνολικός αριθμός των προσφύγων στην μετά και τη χθεσινοβραδινή άφιξη 900 ανθρώπων από την Λέσβο με το πλοίο «Νήσος Μύκονος». Οι αστυνομικές αρχές με λεωφορεία μετέφεραν τους 200 πρόσφυγες στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, του Δήμου Παγγαίου, ενώ τους υπόλοιπους 700 τους μετέφεραν στο εκθεσιακό-συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου «Απόστολος Μαρδύρης» ανεβάζοντας τον αριθμό των προσφύγων που φιλοξενούνται πλέον σε αυτό στους 1.300.

Όπως είπε σε πρωινές δηλώσεις του ο Γιάννης Μουζάλας, αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα υπολογίζεται ότι βρίσκονται περίπου 22.000 πρόσφυγες ενώ εντός του επόμενου μήνα ο αριθμός θα ανέβει στις 50.000-70.000.

Κατά την διάρκεια της νύχτας, ξέσπασε φωτιά στο πρώην στρατοπέδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά, το οποίο έχει επιλεγεί προκειμένου να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες. Την ίδια στιγμή «αγανακτισμένοι» κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από την πύλη του στρατοπέδου διαμαρτυρόμενοι για την επιλογή της κυβέρνησης.