Όπως αποκάλυψε δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη», η προβαλλόμενη από πληθώρα καναλιών ως «διοργανώτρια» των διαμαρτυριών ενάντια στις μάσκες στα σχολεία έχει διατελέσει εκλεκτή της υπόδικης οργάνωσης ενώ τώρα φέρεται να έχει προσχωρήσει στο νέο ακροδεξιό μόρφωμα, αυτό του υπόδικου Κασιδιάρη.

«Σε ραδιοφωνικό σταθμό όπου φιλοξενήθηκε η παραπάνω «διοργανώτρια», οι συγκεντρώσεις ενάντια στις μάσκες και τα εμβόλια παρουσιάστηκαν ως «αυθόρμητες», θυμίζοντας ανάλογες πρωτοβουλίες από διάφορους «αγανακτισμένους κατοίκους», οι οποίοι ήταν φασιστοειδή που απολάμβαναν την κάλυψη από τα ΜΜΕ και το κράτος για να χύνουν το δηλητήριό τους» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Μάλιστα, πρόσφατα φιλοξενήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, σε ενημερωτική εκπομπή, όπου της δόθηκε πολύς τηλεοπτικός χρόνος για να παρουσιάσει παραπάνω από επαρκώς «το κίνημα», όπως το χαρακτήρισαν.

Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα, στον εισαγγελέα πρωτοδικών έφτασε το «κίνημα» της μάσκας, στο οποίο όσοι συμμετέχουν αντιτίθενται στη χρήση της αλλά και στην υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου στα σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύματα το τελευταίο διάστημα, επικαλούνται καταγγελίες εκπροσώπων των Ομοσπονδιών δασκάλων και καθηγητών ότι δέχονται εξώδικα από γονείς που αντιτίθενται στη χρήση μάσκας προς καθηγητές που τους «προειδοποιούν» ότι θα τους αντιμετωπίσουν με ένδικα μέσα αν επιβάλλουν τη χρήση της προστατευτικής μάσκας στα παιδιά τους. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εισαγγελέας πρωτοδικών Βαγγέλης Ιωαννίδης, με αφορμή τα δημοσιεύματα αυτά, έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να εξακριβωθεί αν διαπράττονται αξιόποινες πράξεις.

Στον εισαγγελέα τα εξώδικα κατά εκπαιδευτικών για την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία