Έτεροι αναμένεται να βρεθούν στη Δυτική Αττική, σε κοινή τους επίσκεψη στην έδρα της αντιπεριφέρειας Δ. Αττικής για να ενημερωθούν για την κατάσταση.
 
«Αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση, να αναβάλω τις προεκλογικές μου δραστηριότητες ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και συμπαράστασης στους πληγέντες» ήταν η χθεσινή δήλωση της Φ. Γεννηματά.
 
«Αναβάλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στην μνήμη των θυμάτων από την φονική πλημμύρα» δήλωσε και ο Ν. Ανδρουλάκης.
 
Νωρίτερα, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, η επιτροπή Αλιβιζάτου είχε απορρίψει το αίτημα της πλευράς Ανδρουλάκη να μεταφερθεί η δεύτερη Κυριακή στις 26 Νοεμβρίου, με το επιχείρημα ότι εκείνη η Κυριακή είναι η πρώτη Κυριακή των εκλογών των δικηγόρων. Με την επιτροπή συμφώνησε και η Φ. Γεννηματά
 
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της επιτροπής: 
 
«Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών & Δεοντολογίας, καθώς και οι εθελοντές που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα εκφράζουν την βαθύτατη οδύνη τους μπροστά στο θάνατο τόσων συμπολιτών μας στη Δυτική Αττική. Συμμετέχοντας στο πένθος των οικογενειών τους, η Επιτροπή αποφάσισε:
 
Πρώτον, μετά από συνεννόηση με τους δυο υποψηφίους, να ματαιώσει την προγραμματισμένη τηλεμαχία τους.
 
Δεύτερον, να συστήσει στους υποψηφίους να αναστείλουν την προεκλογική δραστηριότητά τους, συμπεριλαμβανομένων των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εμφανίσεών τους, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017.
 
Τρίτον, να διεξαχθεί κανονικά ο δεύτερος γύρος των εκλογών, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, σύμφωνα με όσα έχουν αναγγελθεί.
 
Αίτημα αναβολής που διατύπωσε, μετά την κήρυξη εθνικού πένθους, ο υποψήφιος κ. Ν. Ανδρουλάκης, δεν έγινε δεκτό, διότι στις 26 Νοεμβρίου και τις 3 Δεκεμβρίου διεξάγονται οι εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας»
 
Οι δύο υπουψήφιοι θα πάνε, λοιπόν, στις εκλογές της Κυριακής χωρίς τηλεμαχία, γεγονός που φέρεται να ικανοποιεί το στρατόπεδο Γεννηματά, καθώς κρίνεται πως ο αντίπαλός της χρειαζόταν την προβολή περισσότερο από την ίδια.