Σε απομάκρυνση του εθελοντή συνεργάτη του δημοτικού ραδιοφώνου Λάρισας, Κώστα Σταυριανό προέβη ο Δήμος καταδικάζοντας εκπομπή, την οποία αφιέρωσε στην αστυνομική αυθαιρεσία και καταστολή των τελευταίων μηνών, την οποία είχε νωρίτερα καταδικάσει και η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας με τον Πρόεδρο, μάλιστα, να προχωρά σε δημόσιο αίτημα για την «επίσημη αντίδραση του Δημάρχου Λαρισαίων» κατά του ραδιοφωνικού παραγωγού. Σύμφωνα με δημοσίευμα του onlarissa.gr, αφορμή της εκπομπής στάθηκε, συγκεκριμένα, η ασέβεια αστυνομικού των ΜΑΤ, ο οποίος κατέστρεψε την ανθοδέσμη στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του.

H δημοτική αρχή προέβη σε καταδικαστική ανακοίνωση, στην οποία επεσήμανε χαρακτηριστικά πως ο ραδιοφωνικός παραγωγός «επέλεξε να καταχραστεί της φιλοξενίας, μετατρέποντάς τη αυθαίρετα σε εκπομπή πολιτικού σχολιασμού μάλιστα αξιοποιώντας το μικρόφωνο ενός δημόσιου μέσου» κάνοντας λόγο για «μονόλογο προβολής των προσωπικών του απόψεων για την Ελληνική Αστυνομία».

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για την εκπομπή με τίτλο «Τέρμα τα νάζια», η οποία μεταδόθηκε στις 17 Δεκεμβρίου, όπου μεταξύ άλλων ο κ. Σταυριανός σημείωνε πως «η Ελληνική Αστυνομία ομολογουμένως καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες ειδικά τελευταία, για να δικαιολογήσει όλους τους χαρακτηρισμούς που κατά καιρούς της προσάπτει ο ελληνικός λαός». Με αφορμή τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου, επίσης, επεσήμανε πως «αυτοί οι συμπολίτες μας που εξεπλάγησαν προφανώς και δε γνωρίζουν ότι οι αστυνομικοί στις πορείες από το 2008 και εντεύθεν βρίζουν εν χορώ το νεκρό και ρωτάνε τους συγκεντρωμένους που είναι ο Αλέξης».

Η ανάρτηση του Κώστα Σταυριανού:

«Τέρμα τα νάζια λοιπόν…

Αποδέχομαι την απόφαση του Δημάρχου Λάρισας και εν μέρει τη δικαιολογώ . Ευχαριστώ το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας για όλα αυτά τα χρόνια της φιλοξενίας, την οποία όμως φρονώ ότι δεν καταχράστηκα στο ελάχιστο .

Επί της ουσίας :

  1. Όσον αφορά στις μουσικές επιλογές : έχουν παρέλθει οι εποχές στις οποίες ήταν απαραίτητη η αποστολή εκ των προτέρων των τραγουδιών που θα μεταδιδόταν από το Ραδιοφωνο προς την Αστυνομία, ώστε αυτά να ΄΄εγκριθούν΄΄ . Η οποιαδήποτε προσπάθεια ή διάθεση να επιστρέψουμε σε τέτοιες πρακτικές θα πέσει στο κενό. Η αλήθεια είναι ότι οι μουσικές επιλογές ήταν των ακροατών ως επί το πλείστον αλλά όσο και αν προσπάθησα δεν μπόρεσα να βρω τραγούδια που να εξυμνούν τη δράση της Αστυνομίας εν γένει …
  2. Όσον αφορά στα κείμενα : Μέχρι σήμερα δεν υφίσταται απαγόρευση κρίσης οποιουδήποτε Δημόσιου λειτουργού από πολίτες . Αν κάποιος θεωρεί ότι έχει βληθεί από τις πράξεις – παραλείψεις- σχόλια ενός συμπολίτη του διατηρεί πάντα το δικαίωμα να απευθυνθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη . Κατά τα λοιπά παραπέμπω στα όσα μετέδωσα από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας στις 17.00 της 17ης Δεκεμβρη 2020, τα οποία επαναλαμβάνω και επιβεβαιώνω λέξη προς λέξη . Θα πρέπει τέλος να ευχαριστήσω θερμά το ”Οn Larissa” για την αναμετάδοση καθώς και το Δημοτικό Ραδιόφωνο, ( χωρίς ιχνος ειρωνίας ) που αποτελεί όαση στα ερτζιανά».\

Το γεγονός σχολίασε με ανάρτησή του ο κωμικός και συνεργάτης του TPP, Βύρωνας Θεοδωρόπουλος:

Ο Κώστας Σταυριανός διαχειριζόταν

το θρυλικό live χώρο stage στη Λάρισσα

και συνεργαστήκαμε άριστα δύο φορές πριν 5 χρόνια

Μας φέρθηκε άψογα, μας υποστήριξε σαν επαγγελματίας

αλλά και σαν άνθρωπος, με εντιμότητα και σεβασμό

που δεν είναι καθόλου αυτονόητος

Απ’όσο μπορώ να γνωρίζω το έκανε τακτικά αυτό

τόσο σε εμάς όσο και σε πολλές μπάντες

performers, Μουσικούς και Liveact

που ψάχναν τη φωνή τους και τον κόσμο τους.

και έκτοτε τον εκτιμώ και τον ευχαριστώ.

Ο Κώστας Σταυριανός μέχρι χθες έκανε και μία εκπομπή

στο δημοτικό Ρ/Σ σταθμό της Λάρισσας με τίτλο το χαριτωμένο και ευφυές λογοπαίγνιο “Τέρμα τα Νάζια”.

Καθόλου χαριτωμένα αλλά εξίσου ευφυη ήταν τα όσα είπε

στην εκπομπή αφιέρωμα για την ΕΛ.ΑΣ.

Η τοπική οργάνωση αστυνομικών προσβλήθηκε

κατόπιν διαμαρτυρήθηκε και άμεσα κόπηκε η εκπομπή.

Εξ’όσων γνωρίζω δεν πληρωνόταν για τις εκπομπές

δεν έχασε τη δουλειά του και το μερκάματό του

όπως άλλοι άνθρωποι στα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες

έχασε απλά το δικαίωμα να πει νηφάλια

μία αιχμηρή αλλά εμπεριστατωμένη γνώμη.

Δημόσιο αίτημα του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας για την «επίσημη αντίδραση του Δημάρχου Λαρισαίων» κατά του ραδιοφωνικού παραγωγού

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, Θανάσης Νταβούρας προέβη άμεσα σε καταδικαστικές δηλώσεις έναντι του ραδιοφωνικού παραγωγού κάνοντας λόγο για «πόλεμο μίσους και λάσπης κατά των συναδέλφων» του. Μάλιστα, ο Πρόεδρος με αφορμή την εν λόγω εκπομπή προχώρησε σε δημόσιο αίτημα για την «επίσημη αντίδραση του Δημάρχου Λαρισαίων» κατά του ραδιοφωνικού παραγωγού.

 «Ως εργαζόμενος και πολίτης της Λάρισας, με θλίβει το γεγονός ότι συνεχίζεται από εργαζομένους στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας, αυτή τη φορά μάλιστα μέσω της συχνότητας αυτού, ο πόλεμος μίσους και λάσπης κατά των συναδέλφων μου Αστυνομικών….

Καταδικάζω απερίφραστα τέτοιες ρατσιστικές απόψεις και τους εκφραστές τους.

Οι Έλληνες Αστυνομικοί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού συνόλου και χαίρουν της συντριπτικής αποδοχής από τους συμπολίτες.

Αναμένω πλέον την επίσημη αντίδραση του Δημάρχου Λαρισαίων, με τον οποίο ως Ένωση Αστυνομικών Λάρισας έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και θεωρώ ότι το ήθος του και γενικότερα η προσωπικότητα του, επουδενί επικροτούν τέτοιες απόψεις. Είμαι περήφανος για τους Συναδέλφους μου και για το Επάγγελμα μου».

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε, από την πλευρά της, και η δημοτική παράταξη της πόλης, «Λαρισαίων Κοινόν» ζητώντας να συζητηθεί το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο κάνοντας λόγο για «ευθεία, άκρως αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική και αήθη επίθεση από τον παραγωγό».

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για την απομάκρυνση του παραγωγού από Δημοτικό Ραδιόφωνο

«Ο εν λόγω μουσικός παραγωγός ως  εθελοντής συνεργάτης του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας, ανέλαβε εδώ και ένα χρόνο, εκπομπή με μουσικές επιλογές. Ο ίδιος επέλεξε να καταχραστεί της φιλοξενίας, μετατρέποντάς τη αυθαίρετα σε εκπομπή πολιτικού σχολιασμού και μάλιστα αξιοποιώντας το μικρόφωνο ενός δημόσιου μέσου, για ένα μονόλογο προβολής των προσωπικών του απόψεων για την Ελληνική Αστυνομία.

Κατόπιν αυτών, από αυτή τη στιγμή, καταδικάζοντας την ενέργειά του, θέτουμε αυτόν εκτός του δυναμικού των συνεργατών του Δημοτικού Ραδιοφώνου».