Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο Έλληνας πρωθυπουργός «σοκάρει με τις αυτοκτονικές του τάσεις, καθώς η απόφασή του αυτή θα πυροδοτήσει τις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές». Ο Ντίξον υποστηρίζει πως η κίνηση αυτή του Τσίπρα θυμίζει την αντίστοιχη του Αντώνη Σαμαρά να αποπέμψει τον Χάρη Θεοχάρη από την αντίστοιχη θέση, μια κίνηση που οδήγησε τελικά στη ρήξη των σχέσεων του τότε πρωθυπουργού με τους δανειστές.
 
Ένα από τα αδύνατα σημεία της Ελλάδας είναι η αδυναμία πάταξης της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με τον Ούγκο Ντίξον «οι Ευρωπαίοι δανειστές και το ΔΝΤ ζητούν από την Ελλάδα να προωθήσουν μια ανεξάρτητη Αρχή που θα συλλέγει τους φόρους. Αν οι πολιτικοί εμπλέκονται στα πόδια αυτής της Αρχής, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να γλυτώσουν από τους φόρους οι δικοί της άνθρωποι».
 
Η κα Σαββαΐδου κατηγορείται από τη δικαιοσύνη αλλά κατά τον Ντίξον, η αποπομπή της θα πλήξει τον Αλέξη Τσίπρα. «Με αυτή την κίνηση ο Έλληνας πρωθυπουργός δείχνει κατά πόσο επιθυμεί να προωθήσει τη συμφωνία με τους δανειστές», αναφέρει ο αρθρογράφος. «Επιπλέον, το ζήτημα με τη ΓΓΔΕ ενδέχεται να δημιουργήσει εμπλοκή στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, γεγονός που θα πλήξει περαιτέρω την ελληνική οικονομία».
 
«Εάν ο Τσίπρας τα γνωρίζει όλα αυτά -κανονικά θα πρέπει να τα γνωρίζει- τότε οι κινήσεις του δεν μπορούν να εξηγηθούν. Η σκληρή δουλειά των προηγούμενων μηνών μπορεί πλέον να τεθεί σε κίνδυνο», καταλήγει.