«Ένα δάχτυλο, εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας» ανέφερε αρχικά ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Στη συνέχεια οι δημοσιογράφοι του σταθμού του έδωσαν τη δυνατότητα να ανασκευάσει, λέγοντας του ότι «είναι ξεκάθαρο πως εννοείτε την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας. Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι».

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ έγινε απολύτως ξεκάθαρος, λέγοντας: Δεν εννοούμε αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν μια σκόνη, η οποία μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα, αλλά δεν έχει έναν καίριο χαρακτήρα για τα Εξάρχεια. Εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις που είπε ο κ. Σπυρόπουλος, τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, τις έχουν ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι. Όταν θ’ αρχίσουμε να μπαίνουμε και εκεί, τότε θα έχει πολύ δημοσιογραφικό ψωμί».

Οι δηλώσεις Μπαλάσκα έρχονται μετά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ, της ΔΙΑΣ, της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας. σε τέσσερις καταλήψεις στα Εξάρχεια, που είχε ως αποτέλεσμα 143 πρόσφυγες και μετανάστες να απομακρυνθούν από τους χώρους που διέμενες και να φορτωθούν σε κλούβες με τελικό προορισμό κέντρα κράτησης. Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι σειρά δημοσιεύματων εδώ και μέρες υποστηρίζουν ότι στόχος της Αστυνομίας είναι το εμπόριο ναρκωτικών στα Εξάρχεια, κατά την επιχείρηση δεν βρέθηκαν ναρκωτικά, όπως παραδέχονται αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ.

«Ασφαλείς στην τοποθεσία Εξάρχεια», χωρίς 143 πρόσφυγες