Αρχικά είχε γίνει λόγος για δυο νεκρούς και επτά τραυματίες, ωστόσο, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη Vasip Sahin τα θύματα τελικά είναι πέντε ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 36.

Οι Ισραηλινοί πολίτες που σκοτώθηκαν αναγνωρίστηκαν ως οι Σίμχα Σιμάν Ντεμρί (ηλικίας 60 ετών), Γιόναθαν Σουχέρ (40 ετών), Αβραάμ Γκόλντμαν (70 ετών) και ο Ιρανός υπήκοος που έχασε την ζωή του ονομάζεται Άλι Ρίζα Καλμάν (η ηλικία του δεν έχει διευκρινιστεί), μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN- Turk.

Η έκρηξη σημειώθηκε συγκεκριμένα στις 10:55 και στην περιοχή Istiklal όταν εξερράγη μηχανισμός τον οποίο έφερε επάνω του άγνωστος, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί αν η ενέργεια ήταν σκόπιμη ή αν τα εκρηκτικά πυροδοτήθηκαν από κάποιο λάθος ή πρόβλημα. 

Photo: AFP

Τα τουρκικά μέσα αναφέρουν πως μόνο από «τύχη» τα θύματα δεν ήταν πολλά περισσότερα καθώς, η συγκεκριμένη περιοχή είναι από τις πλέον πολυσύχναστες με χιλιάδες ντόπιους αλλά και ξένους τουρίστες να περνούν από το σημείο, ενώ λίγα μόνο μέτρα πιο πέρα είναι και το Demirören Mall που αποτελεί πόλο έλξης για εμπορικούς αλλά και ψυχαγωγικούς λόγους. 

Ελάχιστα λεπτά μετά την έκρηξη δεκάδες ασθενοφόρα κατέφθασαν ενώ ολόκληρη η περιοχή, μέχρι και αυτή τη στιγμή, παραμένει αποκλεισμένη από την Αστυνομία. 

Σημειώνεται πως είχαν προηγηθεί οδηγίες απο τις πρεσβείες πολλων χωρών προς τους πολίτες τους που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη, να αποφεύγοουν τα πολυσύχναστα κεντρικά μέρη και κυρίως εν όψει της αυριανής, ετήσιας Κουρδικής γιορτής (Νεβρόζ).