«Είναι αίσχη και αθλιότητες αυτά που κάνετε! Σας εξευτελίζουν ως βουλευτές! Καταργείτε τη Βουλή και κάθε ίχνος δημοκρατίας. Είστε μία επιτροπή διαχείρισης επιχειρηματικών συμφερόντων. Εξεγερθείτε συνάδελφοι απέναντι σε αυτήν τη διαδικασία» είπε ο κ. Λαφαζάνης και προειδοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τέτοια τετελεσμένα, για τα οποία «η διαπλοκή χαίρεται» και δεν θεωρεί ότι παράγουν έννομα αποτελέσματα.
 
Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη διαδικασία του κατεπείγοντος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής. «Με το νομοσχέδιο καταργείτε- και καταργείται- οποιαδήποτε μορφή άμυνας σε ό,τι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στη ζωή του λαού» σημείωσε ο κ. Χαλβατζής και κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ότι «στο όνομα των επιδιώξεων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων θέλει να άρει κάθε τι που δεν διευκολύνει την κερδοφορία τους».
 
Ο Παναγιώτης Ρήγας, από το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι «κανέναν δεν βρίσκει σύμφωνο η συζήτηση ενός νομοσχεδίου σημαντικού με έναν τέτοιο τρόπο» όμως εκτίμησε ότι ακόμη και εάν ήταν ανοιχτή η Ολομέλεια και δινόταν άνεση χρόνου, τα ίδια θα έλεγαν όσοι επιδεικνύουν, σταθερά, άρνηση και αναπτύσσουν συνωμοσιολογία. Πάντως, ο βουλευτής επισήμανε ότι εδώ και αρκετό καιρό έχει αναπτυχθεί δημόσιος διάλογος γύρω από τις διατάξεις του νομοσχεδίου και μάλιστα έχουν υπάρξουν και σημαντικές αλλαγές.
 
Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης, υπογράμμισε ότι τα κεφάλαια που αποσύρθηκαν ήταν τα πιο αθώα αυτού του νομοσχεδίου, καθώς μέχρι το 10ο άρθρο επέρχονται σημαντικές αλλαγές στις χρήσεις γης. Ο κ. Κακλαμάνης επικαλέστηκε ενημέρωση που είχε από τις Βρυξέλλες, από την οποία δεν προκύπτει ότι υπήρχαν δεσμευτικές προθεσμίες για να μην χάσει η Ελλάδα χρήματα.
 
Ο εισηγητής της ΝΔ, Διονύσης Σταμενίτης, ανέφερε ότι γίνεται σημαντική προσπάθεια ώστε η χώρα να ξεπεράσει την κρίση που δημιούργησε ο λαϊκισμός και σε αυτή την προσπάθεια υπάρχουν ημερομηνίες και υποχρεώσεις για την Ελλάδα.

Με τη μορφή κατεπείγοντος

Το χωροταξικό και πολεοδομικό νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο κατατέθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος υπερψηφίσθηκε από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

 
Υπέρ ψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ, ενώ επιφυλάχθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε και ο ανεξάρτητος Βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης.
 
Το νομοσχέδιο εισάγεται το πρωί της Τετάρτης προς ψήφιση στο πρώτο Θερινό Τμήμα της Βουλής.