« Οι περισσότεροι από εμάς δεν θέλουν να παραβιάσουν το νόμο», είπε ένας διαδηλωτής, ο Chris Wong, φοιτητής από το Χονγκ Κονγκ.
«Το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε καταφέρει να αφυπνίσουμε την προσοχή όλων, ιδανικά θα έπρεπε να μείνουμε μέχρι να πάρουμε πίσω αληθινή δημοκρατία, αλλά κάτι τέτοιο δε φαίνεται πιθανό.» 

Οι διαδηλωτές θεωρούν ότι το σύστημα αποκλείει κάθε πολιτικό ο οποίος έχει στρατηγικές διαφωνίες με την κυβέρνηση του Πεκίνου.
Το κίνημα Οccupy Central είχε δηλώσει ότι 
« Παγκοσμίως η πραγματική δημοκρατία περιλαμβάνει τόσο το ανεμπόδιστο δικαίωμα του εκλέγειν όσο και εκείνο του εκλέγεσθαι. Η απόφαση της Διαρκούς Επιτροπής απαγορεύει ουσιαστικά στους ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές απόψεις να εκλεγούν, επιβάλλοντας αναιτιολόγητους περιορισμούς και οδηγώντας σε μια "πολιτική των εκλεκτών"». κάνει μεγάλη προσπάθεια να αναγκάσει τις τοπικές αρχές και τους ηγέτες του  Κομμουνιστικού Κόμματος να λάβουν σοβαρά υπόψη τα αιτήματά τους για ελεύθερες εκλογές για τον ηγέτη κορυφής του Χονγκ Κονγκ.

Οι διαδηλωτές έχουν αποκλείσει δρόμους γύρω από κύρια κυβερνητικά κτίρια του Χονγκ Κονγκ από τις 28 Σεπτεμβρίου, όταν η αστυνομία προσπάθησε να καταστείλει τη διαδηλώση με δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού.  
 
Σήμερα δύο μήνες μετά ο κόσμος θεωρεί ότι η αντίδραση της κυβέρνησης είναι ανεπαρκής ή λανθασμένη. Σίγουρα πιστεύουν ότι πρέπει να αλλάξει τακτική,είτε αυτό σημαίνει υποχώρηση στα αιτήματα είτε εκκένωση των δρόμων.