Τη Δευτέρα 4η Δεκεμβρίου η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» κάλεσε σε κινητοποίηση έξω από την πολυκατοικία, όπου συγκεντρώθηκε κόσμος για να αποτρέψει την κίνηση του Δήμου. Η έξωση αναβλήθηκε ενώ καλέστηκε νέο κάλεσμα για τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις 18:00.
 
Η πολυκατοικία ανήκει στο ίδρυμα Χατζηκώστα για την οποία ο Δήμος χρεώνεται έως και 4.500 ευρώ το μήνα, ενώ σε δελτίο τύπου η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» τονίζει πως η πολυκατοικία είναι κακοσυντηρημένη και αποτελείται μόλις από 12 διαμερίσματα. 
 
«Κάθε φιλοξενούμενος για να ενταχθεί στο Δίκτυο υπογράφει ιδιωτικό συμφωνητικό προσχώρησης, στο οποίο εξηγείται ρητά, όπως και στον Κανονισμό, ότι η στέγαση παρέχεται για ορισμένο χρονικό διάστημα 9 (εννέα) μηνών αρχικά, με δυνατότητα 6μηνης παράτασης. Στόχος, εξάλλου του Δικτύου, είναι να προωθηθεί η ομαλή επανένταξη των ωφελούμενων και να αποφευχθούν φαινόμενα ιδρυματισμού» αναφέρει προς υπεράσπιση του ο Δήμος σε σχετική ανακοίνωση.
 
Τον Ιούνιο του 2017 είχε ήδη λήξει η σύμβαση, όμως λόγω παρέμβασης της δημοτικής κίνησης ξανάνοιξε η συζήτηση για το τι μέλει γενέσθαι των κατοίκων, όμως το θέμα «θάφτηκε» στην περίοδο εκλογών της κεντροαριστεράς.
 
«Κυβέρνηση και Δήμος Αθηναίων είναι υπόλογοι. Δεν θα αφήσουμε καμία οικογένεια να παίρνει επιδόματα ελεημοσύνης στο παγκάκι» τονίζει η «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».
 
Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει πως έχει εξασφαλισθεί, για όλους ανεξαιρέτως τους φιλοξενουμένους της πολυκατοικίας της οδού Μπουμπουλίνας, εναλλακτική πρόταση για αξιοπρεπή στέγαση και φιλοξενία.
 
Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο και υποψηφίου με τη κίνηση «Ανταρσία στις γειτονίες» Πέτρο Κωνσταντίνου η εναλλακτική πρόταση πρόκειται να ξενώνες που δεν είναι μακράς διάρκειας, δηλαδή θα έμεναν για μικρό διάστημα όπως για δύο έως έξι μήνες. «Ένα μεταβατικό σχέδιο για να βρεθούνε πάλι στο δρόμο» σχολιάζει στο ΤΡΡ ο Π. Κωνσταντίνου.