Το ThePressProject είναι το μοναδικό ενημερωτικό διαδικτυακό μέσο που διαθέτει ένα πολυκάμερο τηλεοπτικό στούντιο ροής υψηλής ανάλυσης HD. Το ιδρύσαμε στο τέλος του 2014 και μέχρι σήμερα το έχουμε χρησιμοποιήσει για περισσότερες από 120 παραγωγές.

Το τηλεοπτικό στούντιο του TPP έχει διατεθεί μέχρι σήμερα δωρεάν σε συλλογικότητες και οργανώσεις για την ανάδειξη κοινωνικών θεμάτων ενώ διατίθεται επίσης προς ενοικίαση με χαμηλό τίμημα για την ενίσχυση του προϋπολογισμού του ThePressProject. Για το λόγο αυτό κρίναμε ότι έπρεπε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της εικόνας του και έτσι επιλέξαμε τις κάμερες αυτές που μας βοηθήσατε να έχουμε πλέον μόνιμα στις εγκαταστάσεις μας.
 

Προσοχή όμως


Το ThePressProject εδώ και μερικές ημέρες έχει ξεκινήσει μια καμπάνια υπενθύμισης και υποστήριξης προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία σταθεροποίησης που ξεκίνησε τον Οκτώβριο, όταν και έφτασε ένα βήμα πριν το κλείσιμό του. Τότε αρκετοί χιλιάδες επισκέπτες είπαν όχι και μας έδωσαν τα εφόδια να συνεχίσουμε. Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας και μετά από επτά χρόνια λειτουργίας δώσαμε και εμείς με τη σειρά μας την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε βάσει ενός ορθολογικού επιχειρηματικού σχεδίου. Αυτό προϋποθέτει να μπορεί να είναι βιώσιμο και να καλύπτει τα έξοδά του από τα μέλη των 1101.

Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον οι μισοί από όσους τον Οκτώβριο έδωσαν ένα ποσό υποσχόμενοι ότι θα το μετατρέψουν μετά από μερικούς μήνες σε πάγια συνδρομή να τηρήσουν αυτή την υπόσχεση. Αλλιώς το TPP θα αρχίσει και πάλι να έχει προβλήματα επιβίωσης.

Χθες ο Guardian ανακοίνωσε ότι συμπλήρωσε τον στόχο του για 200.000 συνδρομητές, δηλαδή πλέον στηρίζει τον προϋπολογισμό του με 12 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Και παρόλο που το TPP δεν μπορεί να συγκριθεί σε τίποτα με τον Guardian όσον αφορά την ιστορία του και το δημοσιογραφικό του έργο η αλήθεια είναι ότι με περίπου 3.500 μέλη αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα το TPP διεξάγει ένα πείραμα ανεξάρτητης και ερευνητικής δημοσιογραφίας που, πιστεύουμε, ότι έχει πολλαπλάσια αξία από τα 5€ που ζητάμε κατ' ελάχιστο από τους αναγνώστες μας.

Πρώτος μας στόχος είναι τα 5.000 μέλη με τα οποία θα μπορούσα με να συνεχίσουμε το έργο μας χωρίς κανένα συμβιβασμό. Μπείτε στο ειδικό αφιέρωμα που δημιουργήσαμε πριν από 3 εβδομάδες και διαβάστε πως σχεδιάζουμε να αναπτυχθούμε το επόμενο διάστημα και ανάλογα με την δική σας υποστήριξη.

Μόνο εσείς μπορείτε να μας βοηθήσετε να πατήσουμε στα πόδια μας και να μεγαλώσουμε.