Όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, από το βράδυ της Δευτέρας αναμένεται έντονη επιδείνωση του καιρού. Προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και δυνατούς ανέμους, αλλά και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού για το ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις επόμενες μέρες

Δευτέρα: Από το απόγευμα η Ήπειρος, η κεντρικής και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα και η δυτική Μακεδονία. Από το βράδυ, πιθανώς πρόσκαιρα τα βορειότερα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η Θεσσαλία, οι Σποράδες και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου.

Τρίτη: Κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ η Χαλκιδική, η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Το πρωί, πιθανώς οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Το μεσημέρι και το απόγευμα η Στερεά και η Θεσσαλία

Τετάρτη: Το μεσημέρι και το απόγευμα πρόσκαιρα όλα τα ηπειρωτικά

Πέμπτη: Κατά διαστήματα και μέχρι το βράδυ η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Εύβοια. Το μεσημέρι και το απόγευμα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά

Ο άστατος καιρός αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες της εβδομάδας με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.