Αναλυτικά, την Τρίτη θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά καθώς και στις εξής περιοχές:
 
  • της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο κάτω από 300 μέτρα).
  • σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς και της Εύβοιας (ενδεικτικό υψόμετρο 300-500 μέτρα).
 
Στην Αττική θα χιονίσει στα ορεινά κυρίως τη νύχτα προς Τετάρτη, οπότε είναι πιθανόν να χιονίσει και στα βόρεια προάστια (περίπου από τα 500 μέτρα).
 
Στο Ιόνιο (πλην της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 
θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
 
Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και 9 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
 
Την Τετάρτη, τα χιόνια θα συνεχιστούν σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο κάτω από 200 μέτρα), καθώς και σε ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και την Κρήτη, όπως και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων, της Πελοποννήσου και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα).
 
Ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νοτιοανατολικά το πρωί, ενώ οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 Μποφόρ.
 
Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν σε όλη τη χώρα με παγετό τη νύχτα προς την Πέμπτη (1-12-16) σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα. Πάντως γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν στη δυτική και βόρεια χώρα και σταδιακά έως το βράδυ θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές και θα εξασθενήσουν.