Στη σύσκεψη, συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής των διαπραγματεύσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.
 
Όπως είπαν, πλέον «κλείνουμε» και το δημοσιονομικό μέτωπο, ενώ διαβεβαίωσαν ότι τα εργασιακά ζητήματα δεν βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
 
 

Η Ευρώπη θέλει λύση
 

Εντωμεταξύ, επιθυμία για λύση στο ελληνικό ζήτημα φέρεται να υπάρχει σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη, με σκοπό να αποφευχθεί οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη.
 
Επιπλέον, στο Μαξίμου, βλέπουν διάσταση απόψεων μεταξύ δανειστών, ΔΝΤ και Κομισιόν, οι οποίοι εμφανίζοντας διαφορετικές «κόκκινες γραμμές» και προτεραιότητες δεν βοηθούν στην εύρεση λύσης και δεν αφήνουν στην Ελλάδα περιθώρια κινήσεων. Όπως εξήγησαν, το ΔΝΤ εμφανίζεται πιο ελαστικό στο ζήτημα του χρέους και σκληρό-ανυποχώρητο στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, ενώ η Κομισιόν το αντίθετο.
 
 

Ο ρόλος του Γιούνκερ
 

Σε προσπάθεια να προλάβουν τις ενδεχόμενες αντιδράσεις των επόμενων ημερών και το θρίλερ, κλείνει δεν κλείνει η συμφωνία, που αποτελεί αγαπημένο θέμα του εγχώριου και διεθνούς Τύπου, με αντιφατικές δηλώσεις, αποκαλύψεις κτλ, κυβερνητικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι «οι πιστωτές θα το τραβήξουν μέχρι την τελευταία στιγμή, προκειμένου να καταλήξουμε σε συμφωνία», προσθέτοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν πολλές τελευταίες στιγμές».
 
Παράλληλα, επιβεβαιώνουν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στη διαπραγμάτευση ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.