Με την απόφασή του το δικαστήριο, υιοθετώντας ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως έδρας, δεν έκανε δεκτή την παράσταση που δήλωσε το υπό σύσταση σωματείο «Δικαιοσύνη για όλους» που εκπροσωπείται από την Ζωή Κωνσταντοπούλου κ.α, καθώς και αυτές πολιτών, με σκεπτικό ότι οι δηλωθείσες αιτήσεις υπολείπονται ενεργητικής νομιμοποίησης.
 
Με την ανακοίνωση της απόφασης, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «μία εντελώς στημένη διαδικασία» προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου, ο οποίος ενοχλημένος της απάντησε: «Είναι ανόητο να θεωρείτε ότι η επίδειξη απαθούς και ψύχραιμης συμπεριφοράς από μέρους μου είναι αδυναμία».
Από την πλευρά της, η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τον πρόεδρο να «μην κάνει χειρονομίες» συμπληρώνοντας πως «αν και αυτή η δίκη για χειρονομίες είναι» και ακολούθησε ο εξής διάλογος:
 
Πρόεδρος: Δεν είστε διάδικος αυτής της δίκης. Σας υπενθυμίζω ότι μπορεί να ελεγχθείτε.( σσ εννοώντας πειθαρχικά).
Κωνσταντοπούλου: Σας υπενθυμίζω ότι και εσείς μπορεί να ελεγχθείτε…
 
Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, νωρίτερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην δίκη για την σύμβαση 8002, μεταξύ ΟΤΕ και Siemens, είχαν τοποθετηθεί κατά της παράστασης του σωματείου και πολιτών ως πολιτική αγωγή στην δίκη, τονίζοντας πως οι πολίτες εκπροσωπούνται από το Δημόσιο και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
 
Η εκπρόσωπος του υπό σύσταση σωματείου, στην δική της τοποθέτηση, μετά την απορριπτική εισαγγελική πρόταση, επανέλαβε πως «υπάρχουν πιέσεις να μην αποδοθεί Δικαιοσύνη στην υπόθεση αυτή» και τόνισε πως με την αποβολή της παράστασης των πολιτών, το δικαστήριο θα κάνει «τεράστια εξυπηρέτηση στους κατηγορούμενους και την Siemens» καθώς έτσι «εξασφαλίζεται μία υπόθεση “κομμένη και ραμμένη” στα μέτρα τους». Είπε επίσης, πως «θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός της δικαιοσύνης στους πολίτες. Η δικαιοσύνη εκτίθεται συνεχώς στα μάτια των πολιτών, από συνθέσεις δικαστηρίων που συμπεριφέρονται σαν να είναι η Δικαιοσύνη τσιφλίκι τους».
 
Υπενθυμίζεται, ότι η δίκη ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου. Για την επίμαχη σύμβαση κλήθηκαν να λογοδοτήσουν 64 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων, όπως ανακοινώθηκε στο δικαστήριο, τρεις έχουν αποβιώσει. Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί είναι βαρύτατες και σε ορισμένες περιπτώσεις επισύρουν ποινές ισόβιας κάθειρξης.
Παραστάσεις Πολιτικής Αγωγής έχουν δηλώσει το Δημόσιο και ο ΟΤΕ.