X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Εκτός ελέγχου ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: «Η πατρίς κινδυνεύει. Θέλουμε αποτροπή»

«Η πατρίς κινδυνεύει. Θέλουμε αποτροπή» είπε επαναλαμβανόμενα ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, κατά το σημερινή συγκέντρωση στη Λέσβο καλώντας επί της ουσίας τις αρχές και το κράτος να προβούν σε κινήσεις που αντιβαίνουν κάθε διεθνή συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
|

«Θέλουμε αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας, δεν θέλουμε διακοσμητική FRONTEX. Θέλουμε αποτροπή. Η πατρίς κινδυνεύει, δεν με ενδιαφέρουν τι λένε οι συνθήκες. Η πατρίς κινδυνεύει. Θέλουμε αποτροπή» αυτά είπε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης κατά τις σημερινές διαμαρτυρίες των κατοίκων των νησιών.

Άλλοι Ευρωπαίοι δέχονται πρόσφυγες επειδή είναι… αποικιοκράτες

Αξίζει να σημειωθεί πως ο περιφερειάρχης Μουτζούρης εμφανίστηκε λίγες ώρες αργότερα στο δελτίο του ΑΝΤ1, εμφανώς πιο ψύχραιμος από την παρουσία του στην κινητοποίηση, κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση για τα αλλεπάλληλα σχέδια που έχει εκπονήσει χωρίς να τα υλοποιήσει. Ωστόσο, ακόμα και στην τηλεοπτική του παρουσία, ο Κ. Μουτζούρης δεν απέφυγε να αναμασήσει το ξενοφοβικό αφήγημα περί αλλοίωσης, υποστηρίζοντας μάλιστα πως σε άλλες χώρες υποδέχονται πρόσφυγες επειδή ήταν… αποικιοκρατικές.

«Μπορεί στις ευρωπαϊκές χώρες να υπάρχουν μεγάλοι αριθμοί αλλοδαπών, όμως αυτές οι περισσότερες ήταν αποικιοκρατικές. Στην πάροδο των ετών, επί εκατοντάδες χρόνια, είχαν μεταφερθεί άνθρωποι από τις αποικίες τους. Δεν είναι το ίδιο εδώ πέρα. Μία βίαιη… Δε θέλω να μιλήσω για τα έθιμα και τα ήθη αυτών των ανθρώπων, που σώνει και καλά θέλουν να τα διατηρήσουν, δεν θέλουν να προσαρμοστούν, και θέλουν και εμάς να μας μετατρέψουν στα δικά τους ήθη και έθιμα» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

«Όπως ο Έβρος έμεινε καθαρός και μεταφέρθηκαν οι αλλογενείς στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, έτσι κι εμείς θέλουμε να είναι ένας καθαρός χώρος εκεί, και οι ίδιοι άνθρωποι θέλουν να αποχωρήσουν, και οι νησιώτες θέλουν να μείνουν χωρίς τους μετανάστες. Άρα προτείνουμε αυτό να γίνει» δήλωσε ακόμα, χωρίς να εξηγεί ποιο ακριβώς σχέδιο εκκαθάρισης επικαλείται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μουτζούρης ήταν αυτός που είχε καλέσει τα μαθητικά συμβούλια της Μυτιλήνης να συναντηθούν μαζί του με αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις, προκαλώντας αντιδράσεις.

Αντιπροσφυγικό «παιδομάζωμα» των μαθητικών συμβουλίων Μυτιλήνης από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

 


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις