Εν μέσω έντονης φημολογίας περί συμμετοχής ή μη του  Φ. Κρανιδίωτη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ –  έπειτα από το «σκάνδαλο» Μπαλτάκου, που έκανε κάποιους να πέσουν από τα σύννεφα – με ανακοίνωση του, ο πατριώτης συνεργάτης του πρωθυπουργού, ξεκαθαρίζει πως ο ίδιος αποφάσισε να μείνει εκτός, για το καλό της παράταξης.  

Να σημειωθεί πως μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο της συνομιλίας Κασιδιάρη – Μπαλτάκου, ακολούθησε πλήθος δημοσιευμάτων που μιλούσαν για αποπομπή του «χρωματισμένου» Κρανιδιώτη από τη λίστα υποψηφίων, για να «σπάσει» κάπως το ακραίο μέτωπο εντός ΝΔ, η οποία κινδυνεύει να υιοθετήσει πληρως την ατζέντα της Χρυσής Αυγής (αν δεν το έχει ήδη κάνει).

Σημειώνεται πως πίεση για την απόσυρση της υποψηφιότητας Κρανιδιώτη φέρεται να είχε ασκήσει το ΠΑΣΟΚ (παρά το γεγονός ότι χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε να αντιπαρέρχεται το ζήτημα), αλλά και μερίδα των στελεχών της ΝΔ.

Το Μαξίμου, αρνούμενο να σχολιάσει τα δημοσιεύματα αλλά και τις δηλώσεις, σημείωνε πώς ούτως ή άλλως το ψηφοδέλτιο του κόμματος δεν έχει οριστικοποιηθεί ή ανακοινωθεί. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φ. Κρανιδώτη:

 
Αδέρφια, τις τελευταίες μέρες παρακολούθησα, κι εσείς μαζί, ένα εμετικό συκοφαντικό παιχνίδι με στόχο εμένα αλλά κυρίως την παράταξη και τον Πρόεδρο της, με επίκεντρο την ενδεχόμενη υποψηφιότητα μου για την Ευρωβουλή. Λες και δεν είναι οι ψηφοφόροι, ο λαός που θα αποφασίσει ποιος θα εκλεγεί και ποιος όχι.
 
Η αντζέντα που παίζουν οι ιδεολογικοί μας αντίπαλο είναι η ταύτιση κάθε εθνικής φωνής με τον φασισμό, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά και η επιβολή, ξανά, των γνωστών ενοχών στην παράταξη για ζητήματα που ποτέ δεν μας αφορούσαν ούτε και μας αφορούν. Κάθε πολιτική, που αφορά πχ το πρώτο δικαίωμα των πολιτών, την ασφάλεια, ή την καταστολή της λαθρομετανάστευσης, βαφτίζεται «ακροδεξιά», αν και είναι απλώς λογική κι αναγκαία για τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα.
 
Επειδή δεν είμαι διατεθειμένος, ούτε και υποχρεωμένος, να ανεχθώ άλλο όλη αυτή την βρωμιά και να γίνεται ένα ήσσονος σημασίας ζήτημα αντικείμενο τέτοιων πιέσεων προς την παράταξη και να σπαταλάω κι εγώ πολύτιμο χρόνο παλεύοντας στην λάσπη με το κάθε γουρούνι, όπου εσύ απλώς λερώνεσαι και το γουρούνι το ευχαριστιέται.
 
Επειδή ανήκω στον κόσμο της εργασίας κι όσα βλέπετε, ακούτε και διαβάζετε από μένα, είναι στο υστέρημα του χρόνου μου από τον αγώνα της επιβίωσης, χωρίς αντιμισθίες και χωρίς αργομισθίες, αφού ποτέ, πλην της στρατιωτικής μου θητείας, δεν πήρα μισθό από το κράτος, ούτε από συγκροτήματα κι επιχειρηματίες, επιλέγοντας μόνο το ελεύθερο επάγγελμα κι άρα ουδόλως με ενδιαφέρει να κάνω την πολιτική βιοπορισμό.
 
Γι’ αυτό λοιπόν, ώστε να διευκολυνθούν άπαντες, σας ανακοινώνω πως δεν θα είμαι υποψήφιος και θα μείνω συνεπής στις ιδέες μου, ζώντας σύμφωνα με αυτές και λέγοντας πάντα; Την αλήθεια. Είναι κι εύκολη δουλειάς. Πάντα θυμάσαι τι είπες και δεν χρειάζεται να σκαρφίζεσαι δικαιολογίες.

(Πηγές: alterthess.gr, Καθημερινή)