Ένταση επικράτησε στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, με ομάδες ακροδεξιών πολιτών να επιχειρούν παρά τις απαγορεύσεις των εορταστικών εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου, να παρελάσουν. Σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη συγκεντρώθηκαν μικρές ομάδες, ενώ δεν έλειψαν και τα έκτροπα.

Αθήνα

Στην Αθήνα μικρή ομάδα συγκεντρώθηκε στη πλατεία Συντάγματος, με την αστυνομία να τους περιορίζει εν τέλει εντός της πλατείας. Όπως αναφέρει το news247, η ένταση ξεκίνησε όταν μια ομάδα περίπου 70 ατόμων, που σύμφωνα με πληροφορίες αυτοαποκαλούνταν «μέλη εθνοσυνέλευσης», επιχείρησε να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, χωρίς άδεια από την Περιφέρεια και χωρίς τη τήρηση μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν και τους απώθησαν από το πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι να αντιδράσουν και οι αστυνομικοί να προχωρούν σε επτά προσαγωγές. Παράλληλα έκοψαν και πρόστιμα σε ορισμένους που δεν φορούσαν μάσκα, ενώ μετά την αστυνομική σύσταση να φορέσουν, αρνήθηκαν.

Πάτρα

Παρόμοια ένταση υπήρξε και στη Πάτρα, μεταξύ των πολιτών που πραγματοποιούσαν παρέλαση στη συμβολή των οδών Γούναρη και Αγίου Ανδρέου και των αστυνομικών οι οποίοι επιχείρησαν να τους σταματήσουν. Τελικά η παρέλαση συνεχίστηκε στην οδό Γούναρη.

Η «παρέλαση» είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει από τη Veso Mare, ωστόσο μετά το κάλεσμα για αντισυγκέντρωση που πραγματοποίησε ο αναρχικός χώρος, το κάλεσμα για τη παρέλαση άλλαξε και εν τέλει πραγματοποιήθηκε στην αρχή της Αγίου Ανδρέου, στη συμβολή με την Τριών Ναυάρχων.

Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο της Θεσσαλονίκης «seleo.gr», το πρωί της Τετάρτης ακροδεξιοί επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία στη δυτική Θεσσαλονίκη. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να τους αποτρέψουν, καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται λόγω της πανδημίας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένταση.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν ορισμένους από τους συγκεντρωμένους μετά από ανθρωποκυνηγητό και τα προσήγαγαν. Παράλληλα αστυνομικοί ακινητοποίησαν, σύμφωνα με τον ιστότοπο, πάνω από 10 Ι.Χ. τα οποία έφεραν ελληνικές σημαίες, στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου με 26ης Οκτωβρίου και επρόκειτο να προχωρήσουν σε προσαγωγές των επιβατών και των οδηγών. Επίσης κατά την επιχείρηση προσαγωγών ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από πτώση, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, μια ομάδα με το όνομα «Ενωμένοι Μακεδόνες», επιχείρησε να πραγματοποιήσει παρέλαση στη παραλία της πόλης.

Κρήτη

Με διαδικτυακό κάλεσμα ακροδεξιοί συγκεντρώθηκαν και στο Ηράκλειο, απέναντι από το πάρκο Γεωργιάδη, εκεί που συνήθως λαμβάνει χώρα η στρατιωτική παρέλαση, προκειμένου να προχωρήσουν πεζή. Ωστόσο λόγω της κακοκαιρίας και της βροχόπτωσης, αν και είχαν ξεκινήσει ήδη την παρέλαση, αποφάσισαν να τη μετατρέψουν σε μηχανοκίνητη, μεταβαίνοντας στα οχήματά τους.

Σύμφωνα με το «Flashnews» το «ραντεβού» δόθηκε στις 11.30 το πρωί χωρίς ιδιαίτερη συμμετοχή να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Η αστυνομία αρχικά προσπάθησε να τους απομακρύνει καθώς είχαν κλείσει τον δρόμο, με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή ένταση που στη συνέχεια ξεπεράστηκε μετά την επιμονή των πολιτών.

Τελικά, φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα και λέγοντας τον εθνικό ύμνο παρήλασαν μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας όπου και ολοκλήρωσαν την πορεία τους.