Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι ο 57χρονος «εγκέφαλος» του κυκλώματος δημιούργησε με τη συνδρομή – συνεργασία τριών συνεργών του («αχυράνθρωπων») εικονικές επιχειρήσεις, με αντικείμενο περιοδεύοντα τσίρκο και λούνα παρκ, σε διάφορες περιοχές της χώρας.
 
Από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, που διοργάνωνε ο 57χρονος εισέπραττε τα έσοδα, αποφεύγοντας συστηματικά να καταβάλλει τους αναλογούντες φόρους και τις απαιτούμενες οικονομικές εισφορές.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση με σκοπό τη μεγιστοποίηση του οικονομικού κέρδους, τόσο ο 57χρονος «εγκέφαλος», όσο και οι υπόλοιποι τέσσερις συνεργοί του, αντί να προσλάβουν εξειδικευμένο προσωπικό, που να γνωμοδοτεί για τη στατικότητα και ασφάλεια των λούνα – παρκ, κατέφευγαν σε συστηματική πλαστογραφία των υπογραφών και σφραγίδων πολιτικών μηχανικών και ηλεκτρολόγων.
Στη συνέχεια, κατέθεταν τα πλαστογραφημένα δικαιολογητικά σε Δήμους της χώρας, υφαρπάζοντας με τον τρόπο αυτό άδειες λειτουργίας και εγκατάστασης χώρων ψυχαγωγίας.
 
Παράλληλα, οι δράστες είχαν καταρτίσει πλαστή σφραγίδα Δήμου του νομού Θεσσαλονίκης, με την οποία θεωρούσαν το γνήσιο της υπογραφής, σε βεβαιώσεις που αφορούσαν την εγκατάσταση και λειτουργία των ανωτέρω επιχειρήσεων.

(Πηγή: Το Βήμα)