Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Ρομάντσο – BIOS από τις 3-15 Μαΐου και θα πλαισιωθεί από παράλληλη έκθεση 12 εικαστικών καλλιτεχνών που έχουν εμπνευστεί από τον Νικόλα Άσιμο και την εποχή του καθώς και από το κέντρο της Αθήνας τη δεκαετία του ‘80. Η έκθεση «Ελάτε μαζί μας μια βόλτα» θα ανοίξει με ένα διήμερο συναυλιών. 
 
Διοργανωτής είναι ο εικαστικός Φώτης Καραγεωργίου ο οποίος έχει στη διάθεσή του όλο το αρχείο που θα εκτεθεί – αρχείο που του παραχώρησε για τις ανάγκες της έκθεσης η οικογένεια Ασημοπούλου (ο Νικόλας Άσιμος ήταν γεννημένος ως Νικόλας Ασημόπουλος) στην Κοζάνη.


«Ο Νικόλας Άσιμος τις πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Μάρτη 1988, “έφυγε” για μια ατελείωτη βόλτα κι όσο κι αν ζήτησε (στα τελευταία σημειώματά του) από μας, …λέει χαρακτηριστικά: ‘’παρακαλώ τους δημοσιογράφους κι άλλους έξυπνους να μην ασχοληθούν μαζί μου γιατί δεν ξέρουν’’, πολλοί πια αφιερώνουμε χρόνο και μελάνι, γι' αυτόν.

31 χρόνια μετά κι ο Νικόλας υπάρχει, μέσα από τα τραγούδια του, τη δυναμική των στίχων του, και πολλές ιστορίες γύρω απ τη ζωή του.

31 χρόνια μετά, και για πρώτη φορά , θα εκτεθεί στο κοινό το αρχείο του Νικόλα. Μακριά από ιστορίες και φήμες, παρά μόνο το ίδιο το χειρόγραφο υλικό, θα “μιλήσει” για τον Άσιμο.

Με αφορμή το αρχείο, 12 εικαστικοί καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν και θα εκθέσουν έργα με τα οποία πραγματεύονται κοινωνικούς προβληματισμούς του τότε σε σχέση με το σήμερα, ενώνουν την εποχή του με τη δική μας, και εν τέλει μας καλούν σε μια βόλτα.

Μια βόλτα που θα ολοκληρωθεί με συναυλίες τις 2 πρώτες μέρες της έκθεσης : Μανώλης Κουτσονάνος-από την παράδοση στη jazz-, Mode Plagal, Δημήτρης Πουλικάκος, Vasilis Giaslakiotis – Dretta, Γιώργος Μπίλλιος, Guests: Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Ζουγανέλης, Adetayo & Kabasele.
(Το τελικό πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση).

Το αρχείο περιλαμβάνει: χειρόγραφα του Νικόλα, γνωστά του τραγούδια – την ώρα που τα φτιάχνει, με διορθώσεις, λάθη, διαφορετικοί στίχοι, ανέκδοτα τραγούδια και στίχους, χειρόγραφες σκέψεις του σε πολλά θέματα, καταγγελίες, αφίσες συναυλιών, πλούσιο φωτογραφικό υλικό τα τελευταία του σημειώματα και πολλά άλλα.

Το αρχείο μου έχει παραχωρήσει για τις ανάγκες της έκθεσης, η οικογένεια Ασημόπουλου, με τη σύμφωνη γνώμη της κόρης του Νικόλα.

Σας προσκαλώ λοιπόν, ελάτε μαζί μας μια βόλτα»
 
Φώτης Καραγεωργίου
Εικαστικός καλλιτέχνης – διοργανωτής της έκθεσης

 

Bios- Ρομάντσο
Αναξαγόρα 3, Αθήνα | τηλ. 216 7003325
 
Διάρκεια Έκθεσης:
Παρασκευή 3 Μαΐου – Τετάρτη 15 Μαΐου
(Παρασκευή 3 & Σάββατο 4 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν συναυλίες)
 
Facebook Page:
https://www.facebook.com/NikolasAsimosArchive/?modal=admin_todo_tour