X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

ΕλΕΔΑ: Ας πρυτανεύσει – επιτέλους! – η λογική και το κράτος δικαίου

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου απευθύνει εκ νέου έκκληση προς την Κυβέρνηση «να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για να δοθεί άμεσα τέλος στην απεργία πείνας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα πριν αυτή οδηγήσει σε απώλεια ζωής ή μη αναστρέψιμη βλάβη της υγείας του» με ανακοίνωσή της λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό ότι ο Κουφοντίνας προχωρέι πλέον και σε απεργία δίψας, με την κατάστασή του να είναι οριακή.
Nikos Libertas / SOOC (Φωτογραφία αρχείου)
|

«Η δημοκρατία θα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι αναγνωρίζει ως ύψιστη αξία την ανθρώπινη ζωή, ακόμη και ενός ανθρώπου που την υποτίμησε τόσο ασυγχώρητα. Ο θάνατος απεργού πείνας θα είναι μια βαθιά πληγή για την Ελληνική δημοκρατία. Ας πρυτανεύσει – επιτέλους! – η λογική και το κράτος δικαίου» προσθέτει η ΕλΕΔΑ.

Παρά τις παρακλήσεις και εκκλήσεις των γιατρών της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλεύεται, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπήρξε κάθετος στο αίτημά του όχι μόνον να μη του χορηγηθεί νέος ορός αλλά και να του αφαιρεθεί η πεταλουδα, ο φλεβοκαθετήρας που κρατούσε ανοικτή τη δίοδο για τον ορό. Ο ορός που του είχε παρασχεθεί, αυστηρά ενυδάτωση, του είχε δοθεί διότι δεν είναι σε θέση καν να δεχθεί νερό από το στόμα.

Ουσιαστικά, δηλαδή, από την Τρίτη, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει περάσει και σε απεργία δίψας, και βρίσκεται ένα βήμα από το θάνατο, λόγω της εκδικητικής και έκνομης  στάσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία μάλιστα επί ένα μήνα συστηματικά αγνόησε και τα αιτήματα του Συνήγορου του Πολίτη, στα οποία απάντησε την Παρασκευή, με αναλγησία και ερμηνείες επί ερμηνειών η κα Νικολάου.

Το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι να μεταφερθεί στις Φυλακές Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έχει φτιαχτεί για τους καταδικασθέντες της 17Ν, όπως προβλέπει άλλωστε φωτογραφικός νόμος που πέρασε η ΝΔ.

Μετά την δραματική αυτή απόφαση του απεργού πείνας, ο οποίος διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμά του στην εφαρμογή του νόμου, οι γιατροί επικοινώνησαν με την οικογένειά του και τη συνήγορό του, εξηγώντας την τραγικότητα της κατάστασης και εξηγώντας ότι πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη. Όπως έχει πολλές φορές εξηγήσει η ΟΕΝΓΕ δεν νοείται ιατρική πράξη χωρίς την εκούσια συναίνεση του απεργού πείνας, και η αναγκαστική σίτιση θεωρείται βασανιστήριο.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις