X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Ελεύθερα μετά την απολογία τους τα δύο μέλη του «Ρουβίκωνα»

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα, Νίκος Ματαράγκας και Γιώργος Καλαϊτζίδης, με τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές τον μήνα. Τα δύο μέλη της συλλογικότητας βρίσκονται αντιμέτωπα με βαρύτατες κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, βάσει όμως εντελώς αντιφατικών και αμφιλεγόμενων καταθέσεων.
Ελεύθερα μετά την απολογία τους τα δύο μέλη του «Ρουβίκωνα»
|

Για «πρώτη νίκη» κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο «Ρουβίκωνας»

Δύο αντιφατικές μαρτυρίες ήταν αρκετές ώστε να ασκηθεί δίωξη για δολοφονία εκ προθέσεως σε δύο μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του «Ρουβίκωνα». Το περιστατικό για το οποίο κατηγορούνται οι Γιώργος Καλαϊτζίδης και Νίκος Ματαράγκας, αφορά τη δολοφονία του ναρκέμπορου Χαμπίμπι στις 7 Ιουνίου του 2016 στα Εξάρχεια. Η δίκη ξεκίνησε σήμερα στα ποινικά δικαστήρια

Σύμφωνα με μαρτυρίες που προέκυψαν στη συνέχεια ο «ηθικός αυτουργός» της δολοφονίας είναι ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, αφού έχει τοποθετηθεί δημόσια κατά του εμπορίου ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων, αλλά και ειδικότερα κατά του ίδιου του Χαμπίμπι μετά από επίθεση με μαχαίρι που είχαν δεχτεί παρέα αναρχικών, μεταξύ των οποίων και ο Γ. Καλαϊτζίδης από το θύμα και άλλους.

Μάλιστα σε μία εκ των καταθέσεων ο Γ. Καλαϊτζίδης, παρουσιάζεται ζωσμένος με σφαίρες και κρατώντας ένα αυτόματο όπλο να εξέρχεται από τον κοινωνικό χώρο Κ*ΒΟΞ. Παρόλα αυτά, από τη θέση που δήλωσε ότι βρισκόταν ο μάρτυρας, είναι αδύνατον να είχε οπτική επαφή με το Κ*ΒΟΞ.

Οι καταθέσεις που αφορούν τον Ματαράγκα, ο οποίος κατηγορείται για φυσική αυτουργία, προέρχονται από μία γυναίκα από το στενό περιβάλλον του Χαμπίμπι, η οποία φέρεται να κατέθεσε πως ένας άνδρας με το όνομα «Ανουρ» υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας και δίπλα στον Χαμπίμπι εκείνη την ημέρα. Σύμφωνα με όσα «της είπε», αναγνώρισε τον Ματαράγκα ως συνοδηγό στη μηχανή που επέβαιναν οι δράστες, όταν όμως η ΕΛΑΣ εντόπισε τον φερόμενο ως αυτόπτη μάρτυρα, ο ίδιος αρνήθηκε τους παραπάνω ισχυρισμούς και δεν αναγνώρισε το μέλος του Ρουβίκωνα.

Οι καταθέσεις προέρχονται κυρίως από το στενό περιβάλλον του Χαμπίμπι και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμα και εκδικητικές, εφόσον ο «Ρουβίκωνας», έχει εμπλακεί ενεργά στην δράση κατά του ναρκεμπορίου στα Εξάρχεια, με δημόσιες εκδηλώσεις,σεις, τοποθετήσεις και κείμενα. Παράλληλα ο Χαμπίμπι αναφέρεται ως ένας ιδιαίτερα ευέξαπτος και νευρικός άνθρωπος ο οποίος είχε πολλούς εχθρούς.

Παράλληλα ο «Ρουβίκωνας», κάνει λόγο για κρατική σκευωρία εναντίον του, ενώ τα μέλη που δικάζονται αρνούνται όλες τις κατηγορίες που τους προσάπτουν.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη που έδωσε ο Γιώργος Καλαϊτζίδης στο TPP και τη Λαμπρινή Θωμά.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις