Την ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης έφερε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση Energa – Hellas Power.  Ελεύθερος είναι πλέον ο Αρ. Φλώρος, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 ετών από τη κάθειρξη 21 χρόνων, ύστερα από την κατάργηση της επιβαρυντικές διάταξης του νόμου 1608/50 πριν καταχραστών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με το news247.gr, το δικαστήριο αναγνώρισε στον καταδικασθέντα τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, του σύννομου πρότερου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, δύο εκ των οποίων είχαν ήδη χορηγηθεί από το πρωτόδικο δικαστήριο, με αποτέλεσμα η ανώτατη ποινή να μην μπορεί αν ξεπεράσει τα οκτώ έτη. Παράλληλα, ορίστηκε αναστολή τριών ετών για τον Αρ. Φλώρο, ο οποίος καταδικάσθηκε για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της υπεξαίρεσης.

Αναφορικά με το αδίκημα της υπεξαίρεσης κατά των ΛΑΓΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ ο Αρ. Φλώρος κρίθηκε αθώος, με το σκεπτικό ότι δεν αντιπροσώπευε αυτές τις εταιρίες, με βάση όσα ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που απέστειλε κατόπιν αιτήματος των κατηγορουμένων σχετική απάντηση. Ουσιαστικά το δικαστήριο αναγνωρίζει τις οφειλές της Energa μόνο προς το ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ.

Τέλος, το δικαστήριο καταδίκασε ακόμα πέντε κατηγορούμενους για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Οι ποινές φυλάκισης που ορίστηκαν ήταν 1 έως 2 έτη, χορηγώντας τριετή αναστολή, καθώς και ελαφρυντικές περιστάσεις.

Σημειώνεται ότι συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των βασικών κατηγορούμενων του σκανδάλου Energa και Hellas Power είχε υπάρξει ο σημερινός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, όντας τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, που βρισκόταν ξανά στην κυβέρνηση.