Αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο Ν. Ρωμανός, έχοντας εκτίσει τις κατά συγχώνευση ποινές, που του επιβλήθηκαν. Όπως σημείωνε το dikastiko.gr, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, είχε στα χέρια του μια νομικά πρωτοποριακή απόφαση του Αρείου Πάγου , η οποία για πρώτη φορά σε τέτοιες υποθέσεις αναγνώριζε ελαφρυντικό με βάση την διαγωγή του στις φυλακές. Σύμφωνα με πληροφορίες του «News24/7» ο Ν. Ρωμανός επρόκειτο να αποφυλακιστεί νωρίτερα, ωστόσο, τα διαδικαστικά ζητήματα σε συνδυασμό με το κλείσιμο των δικαστηρίων λόγω των ευρωεκλογών δεν του επέτρεψαν να ολοκληρώσει τις διαδικασίες, παρά το γεγονός ότι με την αναγνώριση του ελαφρυντικού, είχε ολοκληρώσει την ποινή του ήδη από τις αρχές του Ιουνίου.

Με απόφαση του Αρείου Πάγου το ζήτημα της αναγνώρισης του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς επανεξετάστηκε, γεγονός που οδήγησε το Πενταμελές Εφετείο να αποφασίσει τη χορήγησή της ελαφρυντικής περίστασης μειώνοντας την ποινή κάθειρξης που του είχε επιβληθεί από 18 σε 14 χρόνια για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών το 2012. Ακολούθησε η συγχώνευση της ποινής αυτής με εκείνης των 11 ετών, που του επιβλήθηκε επειδή είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με ακόμη 3 άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης.

Σημειώνεται ότι σάλο είχαν προκαλέσει οι φωτογραφίες των συλληφθέντων του Βελβεντού με σοβαρά τραύματα, από την αστυνομική βία που είχαν δεχθεί στα κρατητήρια και ότι οι πράξεις αυτές δεν συνδέθηκαν τελικώς με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» και ο Ρωμανός αθωώθηκε για συμμετοχή στην εν λόγω οργάνωση.

Όπως είχε δηλώσει συγκεκριμένα ο Θοδωρής Μαντάς, συνήγορος του Ν. Ρωμανού, «κατάφερε να παρακολουθήσει και να ολοκληρώσει με επιτυχία τη φοίτησή του στο Σχολείο των φυλακών και να λάβει ως εκ τούτου Απολυτήριο Λυκείου. Ακολούθως, ο κατηγορούμενος μετά από πολύ προσπάθεια και παραμένοντας ακόμη έγκλειστος, κατάφερε να εισαχθεί μετά από επιτυχείς εξετάσεις στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας». Ο Θ. Μαντάς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποφυλάκιση του εντολέα του «με την οποία έκλεισε ένας κύκλος δικαστικής εμπλοκής έξι και πλέον ετών».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «News24/7» ο αντιεισαγγελέας του Άρειου Πάγου Γρ. Πεπόνης ανέφερε πως «ξέρουμε πολλούς κρατούμενους που τελειώνουν το λύκειο και μπαίνουν πανεπιστήμιο; Πρόκειται για μια συνειδητή προσπάθεια με θετικό προσανατολισμό» και συνέχισε λέγοντας πως «είναι αδιάφορη η κοσμοθεωρία του εγκληματολογικά και από πλευράς αξιόποινου».