Δύο εβδομάδες μετά τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων στις φυλακές Διαβατών και ενώ έχουν φτάσει τουλάχιστον 66 τα κρούσματα η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, τις επισκέφθηκε.

Μάλιστα, η Σ. Νικολάου χαρακτήρισε την κατάσταση ως «ελεγχόμενη», καθώς όπως είπε κατά την επίσκεψη της, από τις 20 Οκτωβρίου έως σήμερα εντοπίστηκαν συνολικά 66 κρούσματα (59 σε κρατούμενους και 7 σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους), ενώ όλοι οι «θετικοί» κρατούμενοι είναι ασυμπτωματικοί και μόλις ένας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, αλλά για αιτία που δεν συνδέεται με τον κορονοϊό.

Χαρακτηριστικά, η Σ. Νικολάου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε: «Η κατάσταση είναι, παρόλο που σας φαίνεται παράξενο και παράταιρο, ελεγχόμενη».

Παράλληλα, η ίδια ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ θα γίνουν καθολικά τεστ, τόσο στους κρατούμενους όσο και στο προσωπικό, «για να έχουμε πλήρη εικόνα τί γίνεται στη φυλακή».

Η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, η οποία συναντήθηκε με τη διεύθυνση των φυλακών, εργαζόμενους και εκπροσώπους των κρατουμένων, υποστήριξε, παρά τις καταγγελίες των κρατούμενων που έρχονται στη δημοσιότητα τον τελευταίο καιρό, ότι από την πρώτη μέρα λαμβάνονται μέτρα εντός του καταστήματος κράτησης και το τελευταίο διάστημα διενεργήθηκαν περισσότερα από 200 τεστ από τον ΕΟΔΥ.

«Γίνονται απολυμάνσεις κάθε μέρα, έχει χορηγηθεί υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) σε κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους και ό,τι χρειαστεί θα δοθεί προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του ιού μέσα στη φυλακή», επισήμανε η ίδια.