Έφοδο στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύργου Ηλείας πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικά χθες το πρωί οι δικαστικές αρχές, αφού στο σπίτι του συλληφθέντα Θ. Καράμπελα βρέθηκε έγγραφο-συμφωνητικό που σχετίζεται με την εκτέλεση αντιπλημμυρικού έργου από τον φερόμενο ως εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης, εργολάβο και μεταφορέα απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τους παράγοντες της δημοτικής αρχής του Πύργου, το έγγραφο δεν είχε υπογραφεί, το αντίγραφο του, ωστόσο, που βρέθηκε στο σπίτι του εργολάβου ήταν υπογεγραμμένο από αιρετό εκπρόσωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μ. Νοδάρου για την Ελευθεροτυπία, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Παναγιώτης Μεϊδάνης, εκτιμώντας σχετικό υλικό, αλλά και σοβαρές καταγγελίες δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, πριν από μερικούς μήνες είχε διατάξει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για αντιπλημμυρικά έργα – μαϊμούδες.

Ο δικαστικός λειτουργός είχε ζητήσει να διερευνηθεί η τέλεση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων, όπως απιστία και ψευδής βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος, παράβαση καθήκοντος κ.λπ. σε βάρος τοπικών αιρετών παραγόντων του Δήμου Πύργου.

Παράλληλα με τη διερεύνηση της παραπάνων υπόθεσης, και έπειτα από δικαστική εντολή οι δασικές αρχές της Ηλείας μετέβησαν χθες στο δρυοδάσος της Φολόης και με σκαπτικά μηχανήματα ανακάλυψαν πάνω από 200 τόνους απορριμμάτων.

Τα σκουπίδια βρέθηκαν θαμμένα μέσα στο δάσος και σε έκταση που ανήκει σε έναν από τους έξι συλληφθέντες, μέλος της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μ. Νοδάρου, τα σκουπίδια είχαν μεταφερθεί από την Καλαμάτα και είχαν ταφεί στο συγκεκριμένο σημείο όπου πριν από μερικούς μήνες είχε συλληφθεί και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος εργολάβος να επιχειρεί να τα θάψει εκεί.

Σε αυτήν τη φάση, οι δασικές αρχές συντάσσουν σχετικό πόρισμα, το οποίο θα αποτυπώνει το μέγεθος της καστροφής επί του προστατευόμενου δρυοδάσους της Φολόης από την εγκληματική δράση του κυκλώματος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί 18 σημεία, όπου έχει γίνει ταφή απορριμμάτων.