Ο πρώτος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους, ενώ στον δεύτερο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
 
Συνολικά για την πολύκροτη υπόθεση κατηγορούνται 15 δεσμοφύλακες της Νιγρίτας, από τους οποίους προφυλακίστηκαν έξι, ενώ επτά συνάδελφοί τους αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους κι ένας ακόμη χωρίς.
 
Το επόμενο διάστημα θα αποφασιστεί η ποινική μεταχείριση ενός ακόμη δεσμοφύλακα, του οποίου η απολογία εκκρεμεί, καθώς ισχυρίζεται ότι δεν βρισκόταν στο χώρο των φυλακών κατά την μεταγωγή του Ίλι Καρέλι στη Νιγρίτα. 

Όσον αφορά την απολογία του πρώην διευθυντή των φυλακών, ο οποίος κατηγορείται για το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία, θα ακολουθήσει αμέσως μετά το Πάσχα.

Τίρανα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εθνικιστικών έξω από την ελληνική πρεσβεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα πραγματοποίησε την Τρίτη η νεολαία της εθνικιστικής οργάνωσης «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία», διαμαρτυρόμενοι για το βασανισμό και την δολοφονία του Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας.
 
Κρατώντας αλβανικές σημαίες και πλακάτ υπέρ του Kudret Kume, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Καρέλι, οι διαδηλωτές στην πλατεία Πυραμίδας φώναξαν συνθήματα κατά της Ελλάδας και έκαψαν την ελληνική σημαία.
 
Η αστυνομία χρησιμοποίησε κλομπ για να τους διαλύσει και συνέλαβε έξι άτομα.

(Πηγή: Βήμα (2))