Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, στην απολογία του είπε ότι ουδέποτε του έδωσε ο πρώην υπουργός εντολή να ελέγξει τους δικαιούχους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ. 
 
Ο Γ. Καπελέρης κατηγορούμενος για την υπόθεση της διαχείρισης της λίστας κινήθηκε στη απολογία του στη γραμμή των εξηγήσεων που έδωσε και στη Βουλή, επιρρίπτοντας ουσιαστικά τις ευθύνες στον πρώην υπουργό, στον οποίον απέδωσε επί της ουσίας τη διαχείριση ελέγχου των φοροφυγάδων της λίστας.
 
Την Τετάρτη απολογείται στον ανακριτή ο επίσης πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.
 
Οι δύο άντρες κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου σε σχέση με τους χειρισμούς τους για τη λίστα Λαγκάρντ.
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Καπελέρης είχε παραλάβει κατάλογο 20 ονομάτων από τον Γ. Παπακωνσταντίνου, με τους μεγαλύτερους καταθέτες της λίστας, με την εντολή να ελέγξει αν όντως αντιστοιχούν τα ονόματα σε λογαριασμούς, χωρίς όμως να πραγματοποιήσει έλεγχο.
 
Ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων ο Γ. Καπελέρης είχε καταθέσει ότι ο τότε πολιτικός προϊστάμενός του, δηλαδή ο Γ. Παπακωνσταντινου, δεν του έδωσε ποτέ εντολή να ελέγξει τη λίστα Λαγκάρντ.