Σε απεργία βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης και για 48 ώρες οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων, βασικό αίτημα τους να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης που προωθεί το «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο». Πράγματι, το πολυνομοσχέδιο του Άδωνι Γεωργιάδη προβλέπει τη δυνατότητα των δήμων να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για υπηρεσίες καθαρισμού, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού. Μία διάταξη που τροποποιεί προηγούμενη διάταξη νόμου που ήδη προέβλεπε τη σύναψη σχετικών συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες για τις υπηρεσίας συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών η οποία και διατηρείται, παρά το πάγιο αίτημα της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την κατάργησή της.

Διαβάστε περισσότερα:

48ωρη απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων από την ΠΟΕ – ΟΤΑ

Για τις κινητοποιήσεις τους αυτές, οι εργαζόμενοι βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης στο στόχαστρο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Οικονόμου, που εμφανίστηκε ειρωνικός απέναντι στα αιτήματά τους, συκοφαντώντας άπαντες και χαρακτηρίζοντάς τους «ελίτ και προνομιούχους».

Συγκεκριμένα, μετά από δήλωσε ενός εκ των απεργών πως «δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε τη ζωή μας», ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ απάντησε «Αδιανόητο και απάνθρωπο να λέει κάποιος ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε την ζωή μας», με τον δημοσιογράφο να του αντιτείνει πως φοβάται για τη δουλειά του».

«Δεν φοβάται κανείς για την δουλειά του αλλά για τα προνόμια που έχει εξασφαλίσει εις βάρος κάποιων άλλων» απάντησε ο βουλευτής, χωρίς να σταματήσει εκεί.

«Να μην ιδιωτικοποιήσουμε τη ζωή μας. Δηλαδή όλοι οι άλλοι τι είναι τα κορόιδα; Για ποιο λόγο να υπάρχει διαφορά στους δύο εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου;» αναρωτήθηκε ο Β. Οικονόμου, ενώ στη συνέχεια «ανέλυσε» την προσέγγιση της Νέας Δημοκρατίας στα ζητήματα των ιδιωτικοποιήσεων.

«Δεν είναι ιδιωτικοποίηση και ξεπούλημα. Υπάρχουν δύο αντιλήψεις, η μία αντίληψη λέει ακριβό, σπάταλο κράτος χωρίς καλές υπηρεσίες κράτος, πανάκριβο για τον πολίτη, πληρώνουμε φόρους, ανταποδοτικά, ασφαλιστικές εισφορές και λαμβάνω πίσω κάτι που δεν εξυπηρετεί και έχω κάτι ανταποδοτικό, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει…» τόνισε.

«Ψευτοδιλήμματα του 80 και σοβιετικού τύπου οικονομία, το όλα στο κράτος» υπογράμμισε ακόμη, με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφωνα Αλεξιάδη να του απαντά πως «συγκρούετε μία άποψη που θέλει να δώσει τα πάντα στους εργοδότες για συγκεκριμένους λόγους και οικονομικά συμφέροντα και υπάρχει μια άλλη άποψη που μιλά για αποτελεσματικό Δημόσιο σε όφελος της κοινωνίας». Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε το ζήτημα «πολύ σημαντικό το θέμα Δημοκρατίας που μπαίνει», τονίζοντας πως αυτά δεν τα έλεγε η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά.

«Χτίσαμε την τελευταία σοβιετία της Ευρώπης» πρόσθεσε ο Β. Οικονόμου, με τον Τρ. Αλεξιάδη να κατηγορεί την κυβέρνηση πως καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα.

Δείτε το βίντεο: