Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση άσκησε βέτο στην επέκταση των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της τράπεζας, παρά τις περί του αντιθέτου πιέσεις των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Υπενθυμίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί την ιρανική τράπεζα πως χρηματοδοτεί τρομοκρατικές οργανώσεις. 
 
Όπως αναφέρεται, η στάση αυτή της Αθήνας εξηγείται από την επιδίωξή της να αναπτύξει στενούς οικονομικούς δεσμούς με την Τεχεράνη. Ωστόσο, η εφημερίδα χαρακτηρίζει αυτή την πρωτοβουλία «επικίνδυνη» για την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας την προγραμματισμένη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη χώρα μας μέσα στον Νοέμβριο.
 
Ακόμη, γίνεται ειδική αναφορά στο γεγονός πως, την περσινή χρονιά, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου, είχε προειδοποιήσει ότι κάθε επιχείρηση που έχει συναλλαγές με τη Saderat θα μπορούσε να αποκοπεί από το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ.
 
Οι κυρώσεις κατά της Saderat έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ από το 2007, με την κατηγορία, τότε, πως διοχέτευε χρήματα στη Χεζμπολάχ, τη Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές ομάδες, τις οποίες οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν τρομοκρατικές. 
 
Η κυβέρνηση του Ιράν έχει αρνηθεί τις κατηγορίες αυτές.
 
Ο ΟΗΕ, από την πλευρά του, επέβαλε κυρώσεις στην τράπεζα εκτιμώντας ότι συνδεόταν με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Τον ΟΗΕ ακολούθησε και η Ε.Ε., επιβάλλοντας κυρώσεις στην τράπεζα το 2010.