Αιτήσεις υπέβαλαν επτά κανάλια που εκπέμπουν ήδη στην ελληνική επικράτεια, καθώς και τέσσερα νέων επιχειρηματικών σχημάτων, ενώπιον των νομίμων εκπροσώπων τους.

Θα ακολουθήσει η πιστοποίηση της αρτιότητάς τους, αλλά και της αξιοπιστίας των οικονομικών τους στοιχείων, από ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών.

Το αργότερο μέχρι τις 14 Ιουλίου θα ανακοινωθεί από την αρμόδια επιτροπή που έχει συγκροτήσει η κυβέρνηση, ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι που θα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στην δημοπρασία του Αυγούστου.

Εκτός διαγωνισμού αναμένεται να τεθούν από την ερχόμενη εβδομάδα, τουλάχιστον δύο από τους έντεκα ενδιαφερομένους, καθώς οι φάκελοί τους εμφανίζουν σοβαρές ελλείψεις.

Το πρώτο κανάλι που πιθανότατα θα αποκλειστεί, αν δεν προσκομίσει συμπληρωματικά στοιχεία ως την Παρασκευή, θα είναι το Mega Channel, το οποίο δεν προσκόμισε τραπεζική ενημερότητα.

Το δεύτερο κανάλι που πιθανότατα θα αποκλειστεί, είναι το ART TV του Γιώργου Καρατζαφέρη, το οποίο προσκόμισε ελλιπή φάκελο- δεν περιλαμβάνει ούτε το αρχικό παράβολο των 30.000 που προέβλεπε η σχετική προκήρυξη.

Υπάρχει και τρίτη υποψηφιότητα που είναι πιθανό να κηρυχθεί άκυρη, επειδή τα οικονομικά στοιχεία που προσκόμισαν οι εκπρόσωποί της δεν θεωρούνται αξιόπιστα.


Οι έντεκα υποψήφιοι

Οι έντεκα υποψήφιοι για την παροχή τηλεοπτικής αδείας πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού ενημερωτικού περιεχομένου είναι:

1.Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ που ανήκει στην οικογένεια Κυριακού (ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ)

2. Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR CHANNEL που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη (ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – STAR CHANNEL)

3. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑLPHA του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά (ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ)

4. Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA (ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL)

5. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου (ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΣΚΑΙ ΑΕ)

6. Ο τηλεοπτικός σταθμός EPSILON του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη (ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. – «EPSILON TV»)

7. Η εταιρεία “ALTER EGO” του εφοπλιστή, επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

8. Η εταιρεία DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

9. Ο τηλεοπτικός σταθμός ART του Γιώργου Καρατζαφέρη.

10. Η εταιρεία “ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.

11. Η κυπριακή εταιρεία “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ” που εκπροσωπείται από τους δικηγόρους Φίλιππο Χατζηφιλίππου, Αθανάσιο Δάμη και Ναταλία Καλογερή.