Μήνυμα αποστασιοποίησης έστειλε ο πρόεδρος της Attica Bank, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, Θεόδωρο Πανταλάκη, αναφορικά με τα δάνεια που χορηγήθηκαν σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

«Οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου όπως κατήγγειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στη Βουλή, δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο, να δημιουργούν πρόβλημα αξιοπιστίας της Attica Bank και να δυσχεραίνουν σοβαρά την ομαλή λειτουργία της» ανέφερε ο πρόεδρος της τράπεζας, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Στην ανακοίνωση ο Ρουμελιώτης φέρεται να δείχνει ως υπεύθυνο των διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, Θεόδωρο Πανταλάκη, αναφορικά με τη χορήγηση «θαλασσοδανείων» στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

 
Ο Π. Ρουμελιώτης αναφέρθηκε στις καταγγελίες στη Βουλή Π. Καμμένο, ο οποίος έκανε λόγο για την ανάμειξη της εκτελεστικής Διοίκησης της Attica Bank στη διαχείριση των δανείων των πολιτικών κομμάτων.
 
Ο πρόεδρος της τράπεζας τόνισε ότι όταν πληροφορήθηκε για «την ανάθεση της διαχείρισης των δανείων των πολιτικών κομμάτων σε διαχειριστή εκτός τράπεζας έδωσε εντολή για άμεση επιστροφή τους στη διαχείριση της Τράπεζας».

Για τον Πανταλάκη σημείωσε ότι οι δικαστικές του υποθέσεις «δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο και να δημιουργούν πρόβλημα αξιοπιστίας στην τράπεζα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως «εγγυάται ότι θα πράξει ότι είναι επιβεβλημένο για τη διατήρηση της καλής φήμης και πορείας της Τράπεζας και την άμεση επιτυχή ολοκλήρωση τόσο της σε εξέλιξη ευρισκομένης Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της όσο και της ανάθεσης του χαρτοφυλακίου της δεύτερης τιτλοποίησης με τη βοήθεια του διεθνούς Συμβούλου της Τράπεζας σε αξιόλογους επενδυτές οι οποίοι έχουν εκδηλώσει το δεσμευτικό ενδιαφέρον τους και για τη συμμετοχή τους στην Αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου και για την ανάληψη της διαχείρισης του δεύτερου τιτλοποιημένου χαρτοφυλακίου δανείων και απαιτήσεων της».

 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
«Μετά τις καταγγελίες στη Βουλή των Ελλήνων από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας αναφορικά με την ανάμειξη στη διαχείριση των δανείων των πολιτικών κομμάτων της Εκτελεστικής Διοίκησης της Attica Bank, o Πρόεδρος της Τράπεζας κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης δηλώνει τα ακόλουθα:
 
1) Ευθύς ως πληροφορήθηκε την ανάθεση της διαχείρισης των δανείων των πολιτικών κομμάτων σε διαχειριστή εκτός τράπεζας έδωσε εντολή για άμεση επιστροφή τους στη διαχείριση της Τράπεζας.
2) Εγγυάται ότι θα πράξει ότι είναι επιβεβλημένο για τη διατήρηση της καλής φήμης και πορείας της Τράπεζας και την άμεση επιτυχή ολοκλήρωση τόσο της σε εξέλιξη ευρισκομένης Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της όσο και της ανάθεσης του χαρτοφυλακίου της δεύτερης τιτλοποίησης με τη βοήθεια του διεθνούς Συμβούλου της Τράπεζας σε αξιόλογους επενδυτές οι οποίοι έχουν εκδηλώσει το δεσμευτικό ενδιαφέρον τους και για τη συμμετοχή τους στην Αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου και για την ανάληψη της διαχείρισης του δεύτερου τιτλοποιημένου χαρτοφυλακίου δανείων και απαιτήσεων της.
Σε κάθε περίπτωση ο Πρόεδρος της Attica Bank κ. Π. Ρουμελιώτης διαβεβαίωσε ότι η Τράπεζα θα προχωρήσει εφεξής εξυγιασμένη και με ισχυρό δείκτη φερεγγυότητας ώστε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Μετόχων της, των πελατών της και της κοινωνίας γενικότερα.
 
Τέλος επισημαίνεται ότι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του Δ/ντα Συμβούλου όπως κατήγγειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Βουλή, δεν πρέπει ν’ αποτελούν εμπόδιο, να δημιουργούν πρόβλημα αξιοπιστίας της Attica Bank και να δυσχεραίνουν σοβαρά την ομαλή λειτουργία της.»